זכויות עבוד לחופשה והבראה

  • ימי חופשה ודמי הבראה
    אורן | 31/12/2007 09:31

    הנני מועסק כמוכר בחנות במשכורת שעה. 1. אני מגיע בקירוב לסה"כ של 180-200 שעות עבודה חודשיות. 2. קשר העובד מעביד ביני לבין המעסיק הוא מספטמבר 2005 עד היום וממשיך. 3. המעסיק לא שילם לי מעולם דמי הבראה ודמי חופשה שנתית. 4. בתלושי המשכורת שלי לא מצויין צבירת ימי חופשה. 5. שכר העבודה שלי גבוהה משכר המינימום, משולמים לי דמי נסיעה, ואני מקבל בונוס חודשי לעיתים בגובה שלא עולה על 8% מהשכר החודשי הכללי לערך. שאלות: 1. האם אני יכול לאלץ את המעסיק לשלם לי את דמי החופשה המצטברת לאורך התקופה שעברה מספטמבר 2005 ועד היום ? 2. האם אני זכאי לתשלום דמי הבראה ואיך אני אמור לחשבם? תודה רבה

    • זכויות עבוד לחופשה והבראה
      עו"ד רענן קריב | 31/12/2007 16:29

      דמי הבראה מגיעים לכ עובד לאחר תום שנה מתחילת עבודתו. יש טבלה לפי וותק. עבור השנה הראשונה 5 ימים, שניה ושלישית 6. עבור 2005 המחיר הוא 307 ש"ח ליום, עבור 2006 והלאה 318 ש"ח ליום. לא ברור לי מה הכוונה "לא שילם דמי חופשה". האם לא יצאת לחופשה? האם יצאת ולא קבלת תשלום עבור ימי היעדרותך? אינך זכאי לתשלום כל עוד אתה עובד, אלא רק אם תסיים את עבודתך ולא ניצלת את כל ימי החופשה להם אתה זכאי. אילוץ המעסיק לעשות דבר מה שהוא אינו מסכים לעשות מרצונו הוא באמצעות בת הדין לעבודה.