הודעה מראש לפני התפטרות

  • כמה זמן מראש אני צריכה להודיע למעסיק שלי שאני מתפטרת?  לת
    איה | 20/12/2007 17:52

    • הודעה מראש לפני התפטרות
      עו"ד דרור חייק | 21/12/2007 08:35

      איה שלום רב, 1. אם את עובדת על בסיס חודשי, לדוגמא - שכרך הוא 5000 ש"ח נטו/ברוטו לחודש, את מחוייבת בהודעה מוקדמת של יום אחד עבור כ"א מ-6 החודשים הראשונים, 2.5 ימים עבור כל אחד מ-5 החודשים הבאים, ואם את מתפטרת לאחר שנה - חודש ימים (חודש קלנדרי - לא 30 ימי עבודה). 2. אם את עובדת על בסיס שעתי או יומי ולא על בסיס חודשי, ההודעה המוקדמת הינה: במהלך שנתך הראשונה - יום אחד עבור כל חודש עבודה. במהלך השנה השנייה - 14 ימים מהשנה הראשונה וכן יום אחד עבור כל שני חודשי עבודה. במהלך השנה השלישית - 21 ימים וכן יום אחד עבור כל שני חודשי עבודה. לאחר השנה השלישית - חודש ימים. 3. מומלץ לתת את ההודעה בכתב ולציין בה גם תאריך עזיבה. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד