הלנת שכר

  • הלנת שכר
    שירלי | 20/12/2007 09:14

    כבר פניתי אליך בעבר, לא שולמו לי ימי מחלה כחוק (04 ימי מחלה). המעסיק פדה לי את ימי חופש במקום לשלם לי ללא ידיעתי עבור חודש ספטמבר ועבור חודש אוקטובר הקדימו לי תשלום הבראה. פניתי להסתדרות והנ"ל הוציאו למעסיק מכתב שעליו לשלם לי בדחיפות, כבר עבר חודש מאז המכתב ו-3 חודשים מאי תשלום ימי המחלה. אני רוצה לתבוע פיצויי הלנת שכר, איך אני עושה את זה? אני גרה בירושלים. כמה זה יעלה לי? בקיצור מה הפרוצדורה שעלי לעשות והאם יש סיכוי בכלל???

    • הלנת שכר
      עו"ד רענן קריב | 20/12/2007 10:10

      קודם כל הסיכוי לקבל פיצויי הלנת שכר קלוש ביותר, בתי הדין לעבודה לא פוסקים פיצויי הלנה אלא במקרים נדירים ביותר. אם בכל את רוצה לנסות, מומלץ שתיעזרי במערך הטיפול בפרט של ההסתדרות, שאליו פנית כבר. פיצויי הלנה פטורים מאגרה, ואם מדובר על 4 ימים - קשה להאמין שיש עורך דין שיטפל בתיק כזה.

      • תגובה
        שירלי | 20/12/2007 11:54

        מדובר בארבעים יום! ואני מחכה כבר 3 חודשים לתשלום! יש לך המלצה לעו"ד לדיני שכר בירושלים?

        • הלנת שכר
          עו"ד רענן קריב | 20/12/2007 12:13

          עורך הדין שאני מכיר בירושלים לא יטפל בתיק כי הוא "קטן עליו". אני חוזר ומבהיר שהסיכוי לקבת פיצויי הלנה קלוש, ולכן התיק הוא על הקרן בצירוף הפרשי הצמדה וריבית. נסי או בהסתדרות, או בקו לעובד או בשי"ל (שירות ייעוץ לאזרח).

          • שוב אני
            שירלי | 23/12/2007 13:21

            בהסתדרות אמרו לי שהם יזמנו את המעסיק לועדה פרלטנית או משהו כזה. הם לא מתעסקים בפיצויי הלנת שכר/ריבית. ואני מתעקשת לתבוע פיצויים על עוגמת נפש, בנוסף אני בהריון וזה משפיע עלי לרעה כל ההתעסקות בלרדוף אחרי המעסיק שיחזיר לי את 10 ימי החופש שלקח ללא הסכמתי והכסף שמגיע לי כחוק!

            • זכויות עובד
              עו"ד רענן קריב | 23/12/2007 13:31

              לא ברור לי מהי אותה "ועדה פרלטנית". א מדובר בועדה פריטטית, המשמעות היא שאת מועסקת על פי הסכם קיבוצי ויש ועד עובדים במקום העבודה. אם את מתעקשת לתבוע פיצויים על עוגמת נפש - בבקשה, ובהצלחה.אפשר גם לתבו לבד בלי עו"ד. המלצתי על גופים שעוסקים בכך. כסף - לא תקבלי בעילה זו. ועדיין לא ברור לי במה נפגעת...

              • במה נפגעת..?!
                שירלי | 23/12/2007 13:53

                במה נפגעת..?! לקחו לי את כל ימי החופש שלי (10 ימים) ללא ידיעתי וללא רשותי ופדו לי אותם בכסף על מנת שתהיה לי "משכורת בספטמבר" דבר שני הקדימו לי תשלום הבראה על מנת שתהיה לי "משכורת" בחודש אוקטובר. לפי החוק על המעסיק לשלם לי עבור ימי מחלה, אני לא צריכה לחכות לביטוח שעימו עשה הסכם על מנת שישלמו לי ובטח שלא 3 חודשים. אז בשביל מה יש חוק הלנת שכר???? הרי המעסיק בפירוש לא פועל לפי החוק!

                • הלנת שכר
                  עו"ד רענן קריב | 23/12/2007 15:02

                  את רוצה תשובה לשאלתך או שאת רוצה לשטוח את טענותייך? עליך להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים. לפי תיאורך יש סיכוי טוב שהמעסיק יחויב לשלם את שכרך, עם הפרשי הצמדה וריבית. א זה נראה לך לא בסדר - יש הרבה שותפים לדעתך, אבל זו המציאות. קחי בחשבון שאם המעסיק יחוייב לחייב את יתר המחלה שלך תזוכי בימי חופשה והבראה, אבל יתכן שתצטרכי לשלם כסף כי ע ימי מחלה משלמים פחות ליום מחלה (75% מהשכר ליום), כאשר על היום הראשון לא משלמים כלל, ועל הימים השני והשלישי משלמים חצי מדמי המחלה. בהצלחה.

                  • תודה!
                    שירלי | 24/12/2007 11:41

                    תודה לך על תשובתך. האם מומלץ לקחת עו"ד כדי להגיש תביעה בבית דין לעבודה? או שאם הסיכוי שלי טוב אז לגשת לבד?

                    • הגשת תביעה
                      עו"ד רענן קריב | 24/12/2007 11:59

                      שירלי, את לא קוראת את תשובותי. ברור שעדיף לנהל משפטי באמצעות עורך דין. אולם מתיאורך הנחתי ששוי תביעתך אינו גבוה. לכן יהיה קשה למצוא עורך דין פרטי שיקח את התיק. שלוש פעמים המלצתי על גופים המסייעים בהגשת תביעות בנסיבות כאלה. היעזרי בהם.

      • הלנת שכר - קריאה נוספת
        אתר הפורומים | 15/07/2008 11:27

        לקריאה נוספת, מקצועית, אודות הלנת שכר ראי: הלנת שכר