זכויות עובד לימי חופשה

  • ימי חופשה צבורים
    ערן | 19/12/2007 11:05

    אני עובד בחברת כ"א מזה 4.5 שנים . לאחרונה נקלטתי למקום העבודה.עכשיו אומרים לי לגבי הימי חופשהשצברתי שחודש שלא עבדתי בו 186 שעות לא מגיע לי יום חופשה ולכן הם מקצצים לי מהשעות חופשה.כמו כן אציין שכל חודש הייתי עובד בערך 250 שעות אבל היסוד לפעמים היה פחות מהמינימום (186) אבל היה חגים מחלה מילואים וכ"ו מה עושים ? האם זה חוקי?

    • זכויות עובד לימי חופשה
      עו"ד רענן קריב | 19/12/2007 11:10

      קודם כל שאלתך לא כל כך ברורה. האם אתה טוען שהמעסיק הקודם משקר? כלומר - אתה טוען שעבדת 250 שעות והוא טוען שעבדת פחות מ-186? ככלל, חיוב יתרת חופשה על שעות היעדרות שאינן מכוסות בדמי מחלה או תגמולי מילואים היא הליכה לקראת העובד, כי אחרת צריך לנכות את השעות או הימים החסרים מהשכר. אני מבין שככל הנראה היית עובד שעות. גם עובד שעות זכאי לחופשה ולחגים. אבל כאמור הסבר תחילה מה אתה טוען.

      • ערן
        ימי חופשה | 19/12/2007 11:19

        הוא לא שיקר אותי החישוב היה כזה. 186 שעות רגילות 42 שעות 125% 20 שעות 150%

        • זכויות עובד וחופשה
          עו"ד רענן קריב | 19/12/2007 11:46

          הבהרתך אומרת שתשובתי הייתה נכונה. לדבריך, על היעדרות חייבו את מיכסת החופשה. זו הדרך המיטיבה ביותר, שכן אילו היו "מזליגים" שעות נוספות לטובת שעות ההיעדרות - היית מפסיד את תוספת השעות הנוספות (25% ו-50%). ואילמלא היו מחייבים את יתרת החופשה היו מנכים משכרך. לכן נהגו עימך בדרך נכונה, מקובלת וחוקית.

          • ימי חופשה
            ערן | 19/12/2007 12:06

            לא. אצלנו אם לא היית מבקש אז לא פודים ימי חופשה הייתי עובד לפי שעות לפעמים הייתי עובד 170 שעות ועוד 50 בערך ב 25% ו 50%

            • אז מה אתה שואל?
              עו"ד רענן קריב | 19/12/2007 12:09

              אנא הסבר מה שאלתך אחרי שקיבלת פעמיים תשובה שמה שעשו איתך גם חוקי וגם מיטיב איתך.

              • ערן
                ערן | 19/12/2007 12:17

                לפי החישוב הזה כמה ימי חופשה מגיע לי בשנה? כי הם אומרים אם לא עבדת 186 שעות יסוד (לא כולל נוספות) אז זה לא נחשב לחודש מלא. למרות שבסה"כ הייתי עובד 250 שעות

                • זכויות עובד לחופשה
                  עו"ד רענן קריב | 19/12/2007 12:25

                  לא מובן מה השאלה. מכסות החופשה השנתית קבועות בחוק חופשה שנתית. אתה מוגדר כעובד בשכר. בהנחה שעבדת יותר מ-75 ימי עבודה בכל שנה,ובהנחה שאתה עובד 5 ימים בשבוע, בארבע השנים הראשונות אתה זכאי ל12 ימים שהם בפועל 10, ובשנה החמישית 14 ימים שהם 12. ככל הנראה מנכים חופשה על חשבון השעות שלא עבדת. לחזור שוב על מה שאמרתי על זה?

                  • ערן
                    ערן | 19/12/2007 12:29

                    אני עובד 6 ימים בשבוע אני אמור להיות זכאי ל 14 ימים בשנה (חוץ מהראשונה)

                    • ערן
                      ערן | 19/12/2007 12:34

                      רגע אני הולך לאכול משהו....

                      • ערן
                        ערן | 19/12/2007 12:51

                        חזרתי איזה מרק...

                    • נדמה לי שהנושא מוצה...  לת
                      עו"ד רענן קריב | 19/12/2007 12:58

                      • ערן
                        ערן | 19/12/2007 13:13

                        תודה רבה עזרת לי מאוד מי יתן ויהיו עוד אנשים כמוך. ביי