זכויות עובד בהודעה מוקדמת

  • הודעה מוקדמת
    ליז | 17/12/2007 20:51

    ברצוני לדעת מה הדין לגבי עובד אשר קיבל הודעה מוקדמת לפי חוק הודעה מוקדמת אך מסרב לעבוד ימים אלו, האם עדיין על המעביד לשלם את ימי ההודעה מוקדמת? והאם זכותו של העובד לקבל פיצויים אלו ולא לעבוד אותם למרות שהמעביד לא פטר אותו מלעבוד ימים אלו.

    • זכויות עובד בהודעה מוקדמת
      עו"ד רענן קריב | 18/12/2007 09:22

      המעסיק הוא הקובע אם העובד יעבוד בפועל בתקופת ההודעה המוקדמת או לא, בשני המקרים - פיטורים והתפטרות.עובד המסרב לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת אף שהמעסיק לא ויתר על כעבודתו במהלכה, מאבד את זכותו לתשלום עבור תקופת ההודעה המוקדמת.