בעייתי

  • עובדת שעושה בעיות - האם ניתן לפטר ללא תשלום פיצויים?
    גל | 06/12/2007 13:09

    שלום, יש לי עובדת מזה 7 שנים. לפני כחצי שנה עברה טלטלה בחייה המשפחתיים ומאז היא ממש לא מתפקדת בעבודה. כל היום בטלפונים פרטיים, צועקת ורבה (עם האקס) ומפריעה לעבודה השוטפת של העובדים האחרים. הפצרתי בה מספר פעמים שתשנה את דרכיה ולא תדבר שיחות פרטיות ארוכות בעבודה - אך לשוא. השיא היה כאשר בשבוע שעבר היא קיבלה שיחת טלפון פרטית בבוקר החלה בצעקות לקחה את התיק ונעלמה (ללא אישור הממונה). למחרת חזרה כאילו לא קרה דבר ובשיחה שעשיתי לה סרבה בכל תוקף לשפר דרכיה. בתום השיחה שוב לקחה את התיק והלכה. מאז לא באה וכעת טוענת שפיטרתי אותה, פנתה לעו"ד ומבקשת פיצויים. אני לא רוצה אותה חזרה (כי היא עובדת עם חומר רגיש ואני כבר לא סומכת עליה) אבל חושבת שלאור התנהגותה אין מקום לתת לה פיצויים. מי צודק? תודה וסליחה על האורך של השאלה...

    • בעייתי
      עו"ד רענן קריב | 06/12/2007 14:58

      קודם כל, פיטורי עובד תוך שלילת פיצויי פיטורים היא ענין לא פשוט. בדרך כלל מאשרים בתי הדין לעבודה את הדבר במקרים חמורים של מעילה, גניבה או גרימת נזק חמור למעסיק. לא ברור לי מי פעל כאן. האם היא התפטרה או פוטרה? אם היא פנתה לעורך דין, אולי לא מספיק להפנות שאלה בפורום. יש צורך בבירור עובדתי מקיף ומפורט יותר. ככלל לא נראה שזה מקרה שבו בית הדין יאשר שלילת פיצויי פיטורים, אבל צריך לקבל יותר פרטים. תוכלי למצוא עורכי דין באינדקס שבדף השער.