ניצול ימי המחלה

  • ניצול ימי המלחה כהמשך לחופשת תאונת עבודה
    NB | 04/12/2007 22:30

    שלום רב ! לפני כחצי שנה אירעה תאונת עבודה אשר בעקבותה נעדרתי ממקום העבודה 5 חודשים, שלושת החודשים הראשונים שולמו ע"י ביטוח לאומי כחוק במסגרת תאונת עבודה, לגבי החודשיים הנותרים המעביד סירב לנצלם כחלק מחופשת המחלה הצבורה, וציין כי עפ"י חוק לא ניתן לנצל חופשת מחלה כאשר הם באם בסמוך (בהמשך) לחופשה מתאונת עבודה, ומשום כך, תקופה זו שולמה על חשבון ימי החופש שנצברו לי במקום העבודה. לאור האמור לעיל, אודה באם תוכל לציין האם יש בסיס חוקי לסירובו של המעביד לתשלום החודשיים האחרונים כימי מחלה ? אודה על מענה מהיר לפנייתי.

    • ניצול ימי המחלה
      עו"ד דרור חייק | 07/12/2007 07:58

      שלום רב, 1. עפ"י חוק דמי מחלה לא ישולמו דמי מחלה לעובד הזכאי לתשלום עבור ימי ההיעדרות עפ"י חוק אחר. לדוגמא - כשעובד נפגע בתאונת דרכים הוא זכאי לפיצוי מחברת הביטוח עבור ימי היעדרותו, ולכן לא יוכל לקבל ימי מחלה עבור אותם ימים. 2. כנ"ל לגבי ה-90 ימים הראשונים של תאונת העבודה -אתה זכאי לקבלם מביטוח לאומי ואין מעסיקך חייב לשלם לך עבורם. 3.מה לאחר 90 הימים? אם אינך זכאי לתשלום מצד גוף כלשהו עבור תקופה זו אתה רשאי לנצל את ימי מחלתך. ישנה אפשרות להמשיך ולקבל כספים מהמוסד לביטוח לאומי -תקנה 18, גמלת נכה נזקק, ולכן מעסיקך יכול לטעון שלא תמה התקופה בגינה אתה זכאי לקבלת פיצוי מגוף אחר. 4. בכל מקרה הסעיף הרלוונטי בחוק דמי מחלה הוא סעיף 11 - קישור מצורף 5. אם ביטוח לאומי לא ישלם לך גימלה מעבר ל-3 חודשים אתה זכאי לנצל את ימי המחלה. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד