ממש לא!

  • אישור מחלה
    שירלי | 26/11/2007 23:03

    שלום! כתבתי לך בעבר אבל אני יעשה תזכורת. הייתי בסיק מחלה במהלך חודש ספטמבר ואוקטובר, המעסיק לא שילם לי בטענה שהביטוח שעימו הוא עובד טרם אישר את התשלום. אנחנו בסוף נובמבר ועדין אין תשלום! פניתי היום להסתדרות והם הודיעו למעסיק שלפי ההסכם הקיבוצי זה לא מעניני חברת הביטוח ושעליו לשלם לי תוך שבוע אחרת יזמנו אותו לועדה. חודש אחד המעסיק פדה לי את ימי החופש שלי ללא ידיעתי וללא הסכמתי וזאת היתה משכורת חודש ספטמבר. בחודש אוקטובר הוא הקדים לי את תשלום ההבראה כדי שתהיה לי שוב "משכורת".שאלתי היא האם אני יכולה לתבוע הלנת שכר? האם הוא "חיסה" את עצמו במעשים שהוא עשה? תודה רבה!

    • ממש לא!
      עו"ד רענן קריב | 27/11/2007 09:41

      אסור היה לא פדות ימי חופשה ואסור היה לו לשלם דמי הבראה במקום שכר או דמי מחלה כי דמי הבראה הם בנוסף ולא במקום. המעסיק הלין את שכרך ויש לך עילת תביעה נגדו. אל תצפי לפציי הלנת שכר, בתי הדין לא פוסקים. פנית להסתדרות וטוב עשית, יש להניח שהם ידאגו לפתרון הבעיה.

      • המשך
        שירלי | 27/11/2007 10:54

        כשהייתי בהסתדרות והעלתי את נושא הלנת השכר תשובתו לא היתה כ"כ ברורה לי והוא טען כי הם לא מסייעים בתביעה לבית דין לעבודה ודואגים אך ורק לתשלום ימי המחלה. איך בכל זאת אני תובעת פיצויי הלנת שכר? האם אני פונה לבית דין באופן עצמאי? מה האפשרויות העומדות לרשותי?

        • אפשרויות
          עו"ד רענן קריב | 27/11/2007 11:03

          אם את חברה בהסתדרות, יש להם שירות של ייצוג משפטי לפרט. אינני יודע היכן היית ועם מי דיברת, אך יש שירות כזה. שאלי על כך. אנשי האיגוד המקצועי מפנים לעורכי דין היושבים במועצות הפועלים ועושים את זה בעלות מינימלית. את יכולה לתבוע לבד עם הסיכון שתעשי טעויות. את יכולה להיעזר בשי"ל (שירות ייעוץ לאזרח) או קו לעובד, שהם ארגוניםהמסייעים לעובדים לתבוע את זכויותיהם.