המעביד קובע

  • הודעה מוקדמת בפיטורין
    שרי | 24/11/2007 19:38

    אם פוטרתי והמעסיק שלי נתן לי הודעה מוקדמת ..(עובד שנה וחצי בחברה) אני חייבת לעבוד את החודש הזה או שאני ראשית לעזוב באותו יום שבו פיטר אותי ואם אני חייבת להישאר אני חייבת להעביר חפיפה כי אני לא קיבלתי חפיפה.. ולהפך אם היתפטרתי המעביד חייב להעסיק אותי ע'פ הודעה מוקדמת..?

    • המעביד קובע
      עו"ד רענן קריב | 24/11/2007 21:40

      המעביד קובע אם תעבדי בתקופת ההודעה המוקדמת או לא. אם הוא מפטר, הוא רשאי לדרוש שתעבדי בתקופת ההודעה המוקדמת והוא רשאי לוותר על עבודתך בתקופה זו. בכל מקרה הוא חייב לשלם עבור תקופת ההודעה המוקדמת. אם תעשי דין לעצמך ותעזבי על דעת עצמך הוא יהיה רשאי לא לשלם עבור התקוה שבה לא עבדת על דעת עצמך. כך גם בהתפטרות. המעביד קובע.

      • אבל אם הוא פיטר אותי למה אני חייבת לעבוד
        שרי | 24/11/2007 21:57

        תחת השפלה איפו זכויות העובד בקטע הזה אם אני לא הולכת מחר לעבודה מה זה יכול לגרום לי הוא יכול לנכות לי משכרי הוא יכול לתבוע אותי

        • ואם היתפטרתי ואני לא נותנת הודעה מוקדמת
          שרי | 24/11/2007 22:01

          מה זה יכול לגרום לי אני עובדת שעתית ו3 חודשים בחברה

        • למשל כי זה החוק?...
          עו"ד רענן קריב | 24/11/2007 22:02

          קודם כל כי זה החוק: על העובד לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת ולא לגרום נזקים. וגם כי יש היגיון בעניין. מותר לו לפטר אותך בנסיבות מסויימות, כפי שמותר לך להתפטר. אבל בדרך כלל צרכי העבודה לא מאפשרים שעובד יפסיק את עבודתו מעכשיו לכרגע, יש צורך בחפיפה והעברה מסודרת של התפקיד. ואם תלכי במיידי - חוץ מזה שתגמרי לא טוב ותקלקלי את היחסים איתו (את בטוחה שאת יודעת מתי תפגשי אותו שוב בעתיד?), את צפויה לניכוי שכר, ואולי גם לתביעה אם תגרמי לו נזקים כספיים בעזיבתך הפתאומית, שהיא,כאמור, בניגוד לחוק.

          • קודם תודה על התשובות העינייניות
            שרי | 24/11/2007 22:24

            ולגבי ניכוי בשכר זה חל רק על זה שהיתפטר ולא נתן הודעה מוקדמת או גם על זה שפוטר ולא מילא את ימי ההודעה המוקדמת..?

            • קראי את תגובתי הראשונה
              עו"ד רענן קריב | 25/11/2007 12:24

              כבר עניתי לך שם. גם וגם. גם מפוטר וגם מתפטר.