כן

  • מכתב פיטורים
    שרית | 21/11/2007 21:37

    שלום רב הגשתי למעבידתי מכתב פיטורים אם הודעה מוקדמת ולאחר כמה ימים קיבלתי ממנה מכתב שבו היא אומרת שהיא מכבדת את מכתבי אבל מפסיקה את עבודתי לפני לאחר 5 ימים התקשרתי אליה לגבי משכורתי והחא טענה שהיא מקזזת לי את ההודעה המוקדמת שהבינה שעשתה טעות והיא צריכה לשלם לי את הימים האלה שלחה לי מכתב תיקון טעות ושם אני לא חוזרת היא תקזז את משכורתי שאלתי היא האם אני מחוייבת לחזור לעבודה בגלל המכתב? תודה מראש שרית

    • כן
      עו"ד רענן קריב | 21/11/2007 21:46

      המעביד קובע את אופן מימוש ההודעה המוקדמת, ואם המעביד דורש שתעבדי בתקופת ההודעה המוקדמת עליך לעבוד, אחרת יקוזזו הימים החסרים.

      • שרית
        המשך לשאלתי | 22/11/2007 15:11

        שלום רב ידוע לי שאני מחוייבת בהודעה מראש והגשתי הודעה של 20 יום על פי חוק לאחר שמעבידתי קיבלה את מכתבי ב 07\10\31 המשכתי לעבוד במשך 5 ימים עד שמעבידתי נתנה לי מכתב שבו היא רושמת שהיא קיבלה את מכתבי ומכבדת אותו ושעבודתי מסתיימת ב 07\11\01 . בתאריך ה 11\11 התקשרתי לבקש את משכורתי ונאמר לי שהיא מקזזת את ימי ההודעה מוקדמת כאשר ידעתי אותה שהיא זאת שהפסיקה את עבודתי במכתבה היא טענה שזאת טעות ושאם אני לא חוזרת זה יקוזז ממשכורתי ולכן היא לא מביאה לי את המשכורת האם היא יכולה לעשות זאת הרי היא זו שהפסיקה את עבודתי אם מכתב מעורך דינה ואם איומים על המשכורת

        • לא מובן
          עו"ד רענן קריב | 22/11/2007 15:53

          כמה ימים היא רוצה לקזז? משהו בסדר הזמנים לא ברור. צייני בבקשה מתי מסרת את המכתב, מתי לפי הודעתך הייתה אמורה העבודה להסתיים מתי קיבלת מכתב מהמהעביד ומה נאמר בו, ומה היה אחרי זה.

          • מכתב התפטרות
            שרית | 22/11/2007 17:20

            אני התפטרתי בתאריך 07\10\31 ומסרתי מכתב באותו היום אם הודעה מוקדמת של 20 יום כאמור עד ל 07\11\20 לאחר 6 ימים שבהם אני עובדת קיבלתי מכתב מהמעבידה שהיא מכבדת את מכתבי ומפסיקה את עבודתי בתאריך ה 11\1 את המכתב קיבלתי ב 11\7 אז הפסקתי להגיע לעבודה ב 11\11 התקשרתי למעבידתי כדי לקבל את השכר שלי ושם היא אמרה לי שהיא מקזזת לי את ימי ההודעה המוקדמת אמרתי לה שהיא זו שהפסיקה את עבודתי במכתבה שהיא שמה לב שאני צודקת ושהיא מחוייבת לשלם לי את מלוא הכסף היא שלחה לי מכתב תיקון טעות בו רשום שהיא טעתה ואם אני לא ייתן לה את ה20 יום היא תקזז את שכרי את המכתב הזה היא שלחה ב 11\11

            • שתי אופציות
              עו"ד רענן קריב | 22/11/2007 17:27

              או שתחזרי למלא את יתר הימים שאת חייבת, או שתגישי תביעה ותנהלי משםט על הימים החסרים בטענה ששוחררת והמעבידה חזרה בה. ייתכן שהצדק עימך. עכשיו תחליטי אם את רוצה להיות חכמה או צודקת, אלא אם יש בעיה ממשית,למשל עם מקום עבודה חדש, ואז ממילא תקבלי את שכרך ממנ ולא תסבלי חסרון כיס.

              • המשך
                שרית | 22/11/2007 17:47

                האם זה חוקי מבחינתה להוריד לי מהשכר לאחר שהיא שלחה לי את המכתב שבו היא מסיימת את עבודתי ?

                • כנראה שלא . אז מה?
                  עו"ד רענן קריב | 22/11/2007 18:00

                  שאלתי אם את רוצה להיות צודקת או חכמה. נניח שמה שהיא עשתה לא חוקי, מה שלא ודאי. כי מעביד יכול לטעון שטעה. אז מה, תנהלי משפט על שכר הימים החסרים? כמה יש שם? 10? 15? לא עדיף לגמור עם זה יפה? את יודעת מתי תפגשי אותה שוב?