את צודקת, לא היא

  • בבקשה עזרה...ימי מחלה במהלך חופשה
    shir | 21/11/2007 15:11

    לקחתי שבועיים חופש (ימים שצברתי). שבוע אחד עבר בנעימים. בתחילת השבוע השני חשתי ברע.בראשון בבוקר כבר הייתי עם חום ושפעת. ביטלתי נופש שהוזמן לסופ"ש בשל כך. כבר ביום א' הודעתי למעסיקה כי למרות ימי החופש שלקחתי, אני חולה בשפעת ומטופלת בתרופה,ואף קיבלתי אישור על 5 ימי מחלה מרופאת המשפחה. היום הודיעה לי המעסיקה כי למרות אישור המחלה שברשותי, אין אני זכאית לממש אותו כימי מחלה, אלא לשבת בבית ולנוח על חשבון ימי החופש שלקחתי. למרות תשישותי ישבתי לחפש ברשת איזשהו איזכור ספציפי למצב, אך לא מצאתי זכר... האם אני זכאית ל"החזר" על 5 ימי חופשה שלקחתי עליהן יש לי אישור מחלה, או שהמעסיקה צודקת? (אני עובדת שנתיים וחצי בחברה, בשכר גלובלי וללא תנאים סוציאלים). בבקשה עיזרו לי... תודה!

    • את צודקת, לא היא
      עו"ד רענן קריב | 21/11/2007 15:25

      אם במהלך החופשה נעשית חולה, יש לחייב את ימי המחלה שלך ולא את ימי החופשה. קחי בחשבון שעל פי החוק, על יום המחלה הראשון לא משלמים, על השני והשלישי משלמים חצי, ודמי מחלה הם 75% השכר. יחד עם זה,ימי חופשה ניתנים לפדיון בסוף העבודה וימי מחלה לא. ראי בקישור המצורף את סעיף 5 א 4.

      • תודה על התשובה וברשותך,עוד שאלה.
        shir | 21/11/2007 16:30

        תודה על תשובתך ועל זמנך! מאוד עזרת לי. שלחתי להם תדפיס של הסעיף הרלוונטי בקישור שנתת, והעניין הועבר לטיפול. באם אינני מפריעה, אשמח למענה על שאלה נוספת. מצ"ב קובץ word. אשמח לדעת מה החוק אומר גם על עניין זה. ...כמובן אם לא הגזמתי בשאלותיי. מקווה שבפנייתי זו, שימשתי השראה למעסיקים ולעובדים אשר אינם יודעים תנאי תעסוקה מהם... ושוב תודה.

        • אי אפשר לפתוח את הקובץ
          עו"ד רענן קריב | 21/11/2007 16:47

          וקחי בחשבון שהפורום אינו מיועד לשאלות מורכבות. בשביל זה יש התייעצות עם עורך דין

          • אנסה שוב
            shir | 21/11/2007 17:28

            תודה. ניסיון שני. אם לא הולך, אשמח לדעת כיצד אני מוצאת עו"ד שיכול לייעץ לי בענייני תנאי העבודה (שאין לי) אני על גבול ההתפטרות ורוצה לדעת מה ה(מ)גיע לי.

            • לא הולך
              עו"ד רענן קריב | 21/11/2007 17:37

              תוכלי למצוא עורכי דין באינדקס שבדף השער.