להתכונן ולהמתין

  • חוזה לתקופה קצובה
    ט | 19/11/2007 17:20

    שלום! ב- 2.9.07 התחלתי לעבוד בחברה המעבירה חוגים לילדים. לא חתמתי על הסכם עבודה ואף לא ראיתי אותו מעולם (נאמר לי שהוא מנוסח ממש עכשיו אצל העו"ד), אולם חתמתי על נספח לחוזה, נהלי עבודה, שבו מופיעים הסעיפים הבאים: 1.1 הינך מתחייב להעניק לחברה את שירותיך עד יום 30.6.08, למעט קייטנות... 1.2 הינך מצהיר בזאת כי ידוע לך שאופי התפקיד מחייב עבודה רצופה עד תום שנת הלימודים, וכי הפסקת העבודה באופן שרירותי ובניגוד לרצון ההנהלה, עלולה לגרום נזקים לחברה. אשר על כן אתה מתחייב לעבוד בחברה עד תום שנת הלימודים של הילדים בתאריך 30.6.08 אני הח"מ ________________ ת.ז. ___________ מרחוב _________________ מצהיר ומאשר בזאת, כי נוהל עבודה זה מהווה חלק בלתי-נפרד מהתקשרותי בהסכם עבודה עם החברה ולאחר שעיינתי בו, בדקתי את תוכנו והבינותי את כל הוראותיו, הנני מתחייב לפעול כמפורט בו. [אציין, כי לא כתוב מה הסנקציה על הפרת נספח נהלי העבודה; כמו כן, המשפט האחרון אינו לגמרי ברור- האם משמעותו כי קראתי את הנוהל, או את החוזה?- כפי שציינתי, מעולם לא קראתי את החוזה ולא חתמתי עליו ולא ידוע לי מה כתוב בו]. לאחר 2 חודשי עבודה, ראיתי שהיא לא מתאימה לי והחלטתי שאני רוצה להתפטר. בתאריך 21.10.07 הודעתי בעל פה על התפטרותי ושוחחתי ישירות עם מנהלת החברה, אשר אף הציעה לי העלאה בשכר. סירבתי וביקשתי להתפטר בכל זאת. היא אמרה שזה מקובל עליה, אך היא צריכה זמן להיערך ולמצוא מדריך מחליף. ב-28.10.07 שלחתי מכתב רשום (עם אישור מסירה), בו הודעתי על התפטרותי בצורה רשמית והודעתי שאני מוכנה להשהותה לתקופה של חודש ימים מיום משלוח המכתב. המנהלת אמרה שהיא קיבלה אותו והכל בסדר. בתאריך 14.11.07 שלחתי מכתב תזכורת על ההתפטרות. יש לציין, שבמהלך חודש ההודעה מראש הייתי חולה במשך שבועיים ולא יכולתי לעבוד- שלחתי לחברה אישור מחלה על השבועיים (בסה"כ אני עובדת יומיים בשבוע, סה"כ 5 שעות, כלומר הפסדתי 10 שע'). כתוצאה ממחלתי, החברה שלחה מחליפים (מדריכים שעובדים בחברה) לקבוצות שלי (בשבוע שעבר) ונראה כי כך תעשה גם השבוע (זהו השבוע השני שאני חולה, כאמור- מגובה באישור רפואי). במהלך כל תקופת ההודעה המוקדמת, ניסיתי לעזור ולמצוא לי מחליף. השארתי את הפרטים שלי בפורומים שונים ואף פניתי באמצעות אותם פורומים למחפשי עבודה- יצרתי עמם קשר על חשבוני ואף העברתי את קורות החיים לחברה. הבנתי שבסופו של דבר הם לא ראיינו אף אחד מהם. היום קיבלתי מכתב, שאומר שהצורה בה בחרתי לסיים את תפקידי גורמת נזק לחברה ולכן הטיפול בהתפטרותי מועבר לעו"ד החברה. תכננתי לעבוד בשבוע הבא, שאמור להיות השבוע האחרון לעבודתי. מה עלי לעשות? האם להגיב באופן כלשהו? האם לדעתכם בכוונתה לתבוע אותי ואם כן- מה קורה במקרים כאלה? כיצד להיערך? האם פעלתי כשורה, או שהתנהגותי בלתי סבירה ומהווה נזק לחברה? אציין, כי לא הוצגה לי שום הוכחה לנזק כלשהו ונראה לי כי נתתי מספיק זמן היערכות מראש.- קצת נלחצתי, במיוחד לאור העובדה כי בנספח נהלי העבודה לא כתוב מה הסנקציה במקרה של הפרת ההתחייבות (שוב- לא חתמתי על החוזה, אלא רק על הנספח). אנא, אם ישנה פסיקה ספציפית בנושאים מסוג זה- הפנו אותי למראה המקום המדויק. חשוב לי מאוד לשמוע מהי דרך הפעולה הנכונה במקרה כזה. תודה מראש!

    • להתכונן ולהמתין
      עו"ד רענן קריב | 20/11/2007 17:38

      הנוהל הקובע חובת עבודה עד תום התקופה נראה קשיח מדי ובלתי תקף. נראה שנהגת כשורה וניסית לעשות כל שהביכולתך כדי להימנע מנזקים. יש להניח שעו"ד החברה יודיע לך שהפרת הסכם ושעלייך לפצות את החברה, ויהיה עליו לציין מהם בדיוק הנזקים. העניין הוא, שאם תיתבעי על ידי החברה, יהיה עליה להוכחיח את נזקיה, וזה עניין לא פשוט. צבך לא כל כך קש, אבל אם תיתבעי מומלץ שתקחי עו"ד המתמחה בדיני עבודה. עשי זאת מיד כשתקבלי את המכתב.

      • באותו עניין
        ט | 20/11/2007 21:16

        ערב טוב! ראשית, תודה על תשובתך, המרגיעה במקצת :) שנית, האם לדעתך אני יכולה לעזוב בשבוע הבא כמתוכנן? החשש העיקרי שלי הוא, שהחברה תטען שבשל עזיבתי נשרו הילדים מהחוגים ותדרוש ממני פיצוי על עזיבתם. למשל, בשל העדרותי מפאת מחלה בשבוע שעבר, החליפה אותי מדריכה אחרת והבנתי מהרכזת של המקום שההורים התלוננו שהיה בלגן ושהיא לא השתלטה על הילדים ואף איימו לעזוב. אמנם אינני אשמה במצב הספציפי הזה, כיוון שההעדרות הייתה מאושרת, אולם אם כך הדבר כאשר אני נעדרת שבוע אחד, הרי שאפשר לטעון שהנשירה מהחוג נגרמה בגללי, לא? האם אין גבול לגובה הפיצויים שאפשר לדרוש ממני, בהעדר הגבלה מפורשת במסמך שעליו חתמתי?

        • העבדות בוטלה.
          עו"ד רענן קריב | 21/11/2007 10:41

          כן, את יכולה לעזוב, עשית מה שצריך ואפשר כדי להקטין את הנזק ככל האפשר. החברה תטען לנזק, אבל היא תצטרך להוכיח את הנזק. אני מקווה שהחברה לא חייבת לך כסף, כי היא תנכה את הנזק - שלא כדין - מהמגיע לך ואת תצטרכי לתבוע. בכל זאת החובה להכיח שעזיבתך גרמ נזק היא של החברה. הטענה שמחליפת לא השתלטה לא מחזיקה מים. אין עובד שאין לו תחליף. יש הגבלה לגובה הפיצוי, והיא הנזק שנגרם. שאותו תצטרך החברה להוכיח היטב. ספק אם היא תיכנס לזה, רק שכר טרחת עו"ד יעלה לה יותר...