הלנה לא מחשבים

  • האם אפשר לתבוע פיצויי הלנת שכר על אי תשלום לקרן השתלמות
    קרן | 17/11/2007 20:24

    עבדתי במקום עבודה כשנה, עבור כחצי מהתקופה גבו ממני עבור קרן השתלמות לפי ההסכם ביננו אך אין כל הפקדות בקרן בתקופה הזו - לא הפקדות שלי ולא של המעביד, בחצי השני של התקופה יש הפקדות. התקשרתי לחברה, שלחתי אליהם פקסים ואפילו מכתב רשום כדי שיפקידו את הכסף אך כלום לא נעשה כבר כחצי שנה. אני רוצה לתבוע את הסכום (כ-4000 ש"ח ) בבית הדין לעבודה, איך מחשבים את פיצויי הלנת השכר או לחילופין את הפסד הריבית שמקבלים בקרן ההשתלמות - כדי לחשב את סכות התביעה הסופי? מה מצרפים (מסמכים) לכתב התביעה? המון תודה

    • הלנה לא מחשבים
      עו"ד רענן קריב | 18/11/2007 12:30

      הלנה לא מחשבים, כותבים שנתבעים גם פיצויי הלנה - ולא מקבלים בדרך כלל... כדי לחשב א הפסק הריבית עליך לפנות לקר, לקבל את התשובאה שהיא עשתה בתקופה שבה לא הועברו הכספים ולפנות לאיש מקצוע. אנחנו עורכי דין, לא חשבים.. מצרפים את הסכם העבודה שמחייב הפקת כספים לקרן השתלמות, את הדו"חות מהקרן שמלמדים על אי הפקדת כספים, את תלושי השכר המלמדים על ניכוי הכספים, את המכתבים ששלחת ולא נענו.

      • המון תודה ושאלה קטנה נוספת-
        קרן | 18/11/2007 18:44

        בעצם אין סיכוי לקבל פיצויי הלנה אבל יש סיכוי לקבל את הפסד הריבית שעשתה הקרן בערך בשנתיים שבהם הולנו הכספים- נניח 20% למשל?

        • לא יודע
          עו"ד רענן קריב | 18/11/2007 19:14

          אין לי מושג מה הנזק שנגרם עקב אבדן הריבית ואין לי מושג איך מחשבים. אבל אם תצליחי להראות את הנתון - יש סיכוי לקבל אותו.