ייתכן

  • מעבר מחברת מיקור חוץ בתחום ההייטק לחברת הלקוח
    O | 16/11/2007 19:24

    שלום, הנני מועסק בתחום ההייטק מזה כשנה כעובד מיקור חוץ. לאחרונה הודיעה לי החברה בה אני מועסק בפועל על רצונה להעסיק אותי ישירות. לפני מספר ימים הודיעה לי הממונה הישירה בחברת מיקור החוץ כי במידה וברצוני לעבור להיות מועסק בחברת הלקוח עלי להתפטר (וזאת על סמך שיחה בינה ובין חברת הלקוח ולמרות שטרם פניתי ביוזמתי לחברת הקבלן בנידון וטרם חתמתי על כל חוזה בחברת הלקוח). שאלתי: במצב מעין זה האם קיימת בידי טיעון או עילה כל שהיא לבקשת כספי הפיצויים שהופקדו עבורי על ידי חברת מיקור החוץ? (על פי טענת חברת הלקוח במקרים דומים נהגו חברות אחרות לשחרר את כספי הפיצויים עבור העובד). תודה, O

    • ייתכן
      עו"ד רענן קריב | 18/11/2007 12:20

      אם הכספים מופקידם במסגרת קרן פנסיה או ביטוח מנהלים, אז יש ראפשרות כזו השאלה היא מה כתוב בהסכם העבודה שלך. בדרך כלל כשהכספים מופקדים נוהגים מעבידים לשחרר אותם, אבל לא להשלים מהכיס אם חסר לשיעור הפיצויים על פי החוק. חובה קיימת רק אם הסכם העבדה שלך קובע זאת או אם תוכל להוכיח נוהג, עניין מסובך למדי כשלעצמו.