לדרוש תשלום

  • אישור מחלה בהריון
    שירלי | 14/11/2007 14:42

    שלום רב! אני עובדת במקום עבודתי כ-5 שנים. כרגע אני בהריון חודש חמישי. מתחילת ההריון היו לי כאבים חזקים בבטן כתוצאה מצ'יסטה בשחלה אשר גרמו לי לחולשה, סחרחורות והתעלפויות. משבוע 7 קיבלתי אישור מהרופא נשים למנוחה בבית. מדי שבוע / שבוע וחצי הייתי מגיעה לאולטראסואנד מעקב והארכת אישור המחלה. באישור המחלה ציין הרופא הריון תקין, ציסטה שחלתית וכאבים. סה"כ הייתי בבית במנוחה כחודשיים. במהלך שהותי בבית כל ביקור אצל הרופא הייתי מיידעת את מקום עבודתי ושולחת בפקס את אישור המחלה. כאשר חזרתי לעבודה, חשבת השכר טענה שהביטוח של העבודה (חברת שילוח) לא מאשרת את התשלום "בגלל שהרופא לא מספיק תיאר באישורי המחלה את שהותי הארוכה בבית". הלכתי לרופא נשים לבקש ממנו שיפרט לחב' הביטוח את הסיבה שנאלצתי לנוח בבית תקופה ארוכה, הרופא ביקש שהנ"ל יצרו איתו קשר כי הוא לא מבין מה זה ענינם ושהם אמורים לקבל את אישורי המחלה. הם אכן דיברו ביניהם ועדין אין תשלום! ביקשתי מהחשבת שכר לדבר עם חב' הביטוח והם טוענים שאני צריכה להמציא להם אישור שאכן יש לי ציסטה (ויש לי,כל שבוע הייתי מגיעה לאולטרסאונד) ושהרופא צריך לפרט יותר בכתב את הסיבה. מה עלי לעשות? מה החוק אומר לגביי? מה אני צריכה לעשות כדי שישלמו לי? אשמח לקבל תגובה בהקדם!

    • לדרוש תשלום
      עו"ד רענן קריב | 14/11/2007 14:58

      האם ההיעדרות היא עקב הריון? לא ברור מדבריך. אם כן - ביטוח לאומי משלם גימל שמירת הריון. אם לא, האם יש לך מספיק ימי מחלה? אם כן, האופן שבו מממן המעסיק את ימי המחלה - מכיס או מפוליסת ביטוח שרכש לצורך כך - אינו מעניינך. אם המעסיק מפקפק באמינות אישורי המחלה הוא רשאי להעמיד אותך לבדיקת רופא מטעמו, אבל אם לא עליו לשלם, ושיסתדר אחר כך עם חברת הביטוח. אסור לו לעכב את התשלום בגלל בעיה שיש לו עם חברת הביטוח. ועכשיו לעוקץ: אם לא ישולמו לך ימי המחלה הדרך היחידה לכפות עליו את התשלום היא הגשת תביעה לבית הדין לעבודה. מתאים לך?...

      • תודה עו"ד רענן - המשך
        שירלי | 14/11/2007 17:14

        לשאלתך: צ'יסטה בשחלה יכולה להיות בין אם בהריון ובין אם לא בהריון. לכן הרופא רשם באישורי המחלה - הריון תקין. אני צריכה לבדוק האם יש לי ימי מחלה-במידה ואין, אינני זכאית לתשלום?! אני אשמח להגיש תביעה לבית דין - איך אני עושה את זה?

        • אולי לא ואולי כן
          עו"ד רענן קריב | 14/11/2007 17:29

          אמרתי: אם זה בגלל ההריון את זכאית לקיצבה מביטוח הלאומי. לפי מה שכתבת, כנראה שלא. אם מיצית את ימי המחלה שלך, ז או שיש לך קרן פנסיה ואז תוכלי לקבל ממנה קיצבת נכות עבור התקופה שעבורה אין לך ימי מחלה, וא לא - אז נסי קלבל נכות כללית מהביטוח הלאומי. המעסיק אינו חייב לשלם לך עבור ימי מחלה שלא עומדים לרשותך. מהו הביטוח שדיברת עליו? האם זה ביטוח אישי? האם הוא מבטח אובדן כושר עבודה? אם כן, ייתכן שיש כאן מענה. של מי הביטוח? של המעביד או שלך? לעניין הגשת תביעה - רצוי להיעזר במי שמיומן בכך, ולו גם בהכנת התביעה, אם היא לא גבוהה ולא מסובכת. נעמת, שי"ל, ויצ"ו, יכולים לסייע. כמו גם עורך דין המתמחה בדיני עבודה.