עם כל הצער שבדבר...

  • מענק עבודה נדרשת לחיילת משוחררת
    ליאור | 14/11/2007 02:01

    היי לכולם! הבעיה שלי היא כזאת-עבדתי במלון בתור מרכזנית לאחר שחרורי מהצבא ע"מ לקבל מענק עבודה נדרשת.בבואי למלון נאמר לי שהעבודה המדוברת נחשבת עבודה מועדפת.לאחר שסיימתי את עבודתי במרכזיה(ועברתי למחלקה אחרת במלון) כשהגשתי את התביעה לביטוח הלאומי במטרה לקבל את המענק,נדחיתי על ידיהם בטענה שעבודה זו אינה נחשבת למועדפת.אחרי בדיקה התברר לי שזה נכון והביטוח הלאומי אינו מחשיב עבודה זו כמועדפת. הבעיה שלי שלא זכור לי אם בחוזה שחתמתי עליו בתחילת עבודתי במלון הוזכר נושא המועדפת.זכור לי בבירור שנאמר לי שמדובר בעבודה מועדפת.כמו כן אציין שאם לא היה מדובר בעבודה מועדפת,לא הייתי מתחילה לעבוד במלון מלכתחילה.מהתייעצויות שערכתי הבנתי שאין לי כאן "קייס" נגד המלון ורק אם אשיג את החוזה המקורי אפשר לבדוק מה בדיוק נאמר שם...הבעיה שאני כבר מזמן אינני עובדת שם ואולי תהיה לי בעיה להשיגו...וגם כך אני ממש לא חושבת שנאמר דבר לגבי נושא המועדפת בו... האם מישהו יכול לעזור לי,לומר לי האם יש לי אפשרות לתבוע את המלון, או לפחות לעשות משהו בנידון??? נגרם לי מפח נפש גדול ואני ממש מיואשת...האם יש להסתדרות העובדים מקום להתערב? לא ציינתי שבמהלך עבודתי במרכזייה הייתי עובדת קבלן ולא של המלון. תודה מראש לעוזרים!

    • עם כל הצער שבדבר...
      עו"ד דרור חייק | 15/11/2007 08:12

      שלום רב, 1. עבודה בבית מלון הינה עבודה מועדפת אך לא בתפקיד מזכירה או מרכזנית והביטוח הלאומי צודק בעניין זה. 2. את מנסה לשחזר מהזיכרון מה אמרו לך וזה לא מספיק להוות עילת תביעה בבית משפט - אני בספק אם בחוזה עבודתך רשום שמדובר בעבודה מועדפת - שכן החוזה שלך הוא בכלל עם חברת כח האדם. 3. אם יש לך עוד עצבים וסבלנות וזה ישתלם לך כלכלית תעבדי בעבודה מועדפת אחרת כדי לקבל את המענק. 4. חוץ מזה לצערי לא ניתן לעזור לך - זה דבר בסיסי שצריך לבדוק כמו שצריך מראש ובשביל זה בדיוק יש את הלשכה להכוונת חיילים משוחררים. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד