את צודקת

  • הרעת תנאים
    מירב | 06/11/2007 13:37

    שלום רב, הנני עובדת בחברת אבטחה כפקידת לובי מזה כשלושה חודשים. כאשר התקבלתי לעבודה, סוכם על ביצוע משמרות במשרה מלאה של גיוון במשמרות בוקר, צהריים (15:00-23:00) ולילה (23:00-07:00 ), כאשר כל המשמרות הינם בתשלום קבוע של 22.7 ש"ח לשעה כולל נסיעות. מזה כשבוע שהחליט מנהל המתקן שישנם שלושה עובדים קבועים אשר יעבדו בוקר, משמע שהנני מחוייבת כעת לבצע משמרות צהריים / לילה. בשיחתי עם מנהל המתקן, הבהרתי לו שאינני מעוניינת לעבוד בתנאים אלו, הרי שלא התחלתי לעבוד בעבודה זו בתנאים אלו. כאשר התקבלתי לעבודה, הוחתמתי על חוזה אשר מחייב אותי לעבוד כ-10 חודשים, אחרת אחוייב בקנס של 600 ש"ח (ובנוסף אין תשלום על שעות נוספות) . החפיפה שהועברה לי הייתה באותו היום בו ניגשתי לראיון+חתמתי על חוזה. באותו היום כביכול הועברה לי חפיפה עם האחראית הלובי (אשר פוטרה), במשך כ-6 שעות, כאשר שעה מתוכן בילינו בבית הקפה הסמוך. כעת, אם אני אתפטר, אחוייב בקנס של 600 ש"ח. הסברתי למנהל המתקן שזה לא הוגן, כי הרי החלטת התפטרותי הינה עקב שינוי התנאים בעבודה. הוא לא מקבל זאת. מבחינתו אני צריכה להגיש לו מכתב התפטרות כ- שבועיים מראש. בנוסף, האחראי לובי הפיץ לשאר העובדים שעל כל יום שאינני מגיעה למשמרת, אחוייב בקנס כספי שיקוזז לי מן המשכורת. שמועה זו גורמת לי למועקות נפשיות. משכורתי הינה בן כה וכה משכורת מינימום. (כדרך אגב, מזה תקופה שאחראי הלובי מגנה אותי "כשמנה" ומעביר ביקורות בונות על גופי ועל המראה החיצוני שלי. אני פניתי עם זה למנהל המתקן, אך הפלא ופלא- אחראי הלובי נשאר בתפקידו, למרות הטרדותיו המיניות. )הנסיעות שמשולמות לי הם אינם אפילו מספיקות. (אני גרה בחולון, רחוב ברקן , העבודה הינה ברמת גן , צומת עלית). אני כעוסה וכאובה, לבנתיים, עקב מצבי הנפשי אני לא הולכת לעבודה. (החל מיום שישי דיברתי עם מנהל המתקן לגבי הרעת התנאים וביום שבת הייתה אמורה להיות לי משמרת, כאר הודעתי ביום שישי לפנות בוקר שאני לא מרגישה טוב.) לבנתיים, עקב כל עוגמת נפש שנגרמה לי אני לא עובדת ומפסידה כסף + קנסות.... מנהל המתקן אינו מוכו לפטר אותי, ומחינתו מחובתי עלי ללהגיע לעבודה. בטלפון, הוא אף ציין ש"כשהוא מרביץ, הוא מרביץ חזק" , כך שאני באמת נמצאת בין הפטיש לסדן. אשמח לעזרה ולהתייעצות. אנא עזרו לי. והאם ישנה כאן עילה לתביעה? אשמח לתבוע את חברת האבטחה אשר מנצלת את עובדיה לרעה. אשמח גם לייעוץ בתשלום בפגישה אישית. תודה רבה.

    • את צודקת
      עו"ד רענן קריב | 06/11/2007 13:47

      מכלול העובדות והטענות באמת מורכב מדי בשביל פורום. את זקוקה לשיחת ייעוץ אישית עם עורך דין מומחה בדיני עבודה. יש נושאים רבים שבהם צריך להמליץ לך איך לנהוג, וכנראה ג כמה עילות תביעה. צרי קשר עם עו"ד, באינדקס שבעמוד השער יש שמות ופרטי התקשרות.

    • קודם כל תירגעי
      עו"ד דרור חייק | 06/11/2007 13:48

      שלום רב, 1. אם מעסיקך שינה את תנאי ההעסקה את זכאית להתפטר ולא תהיה למעסיקך אמתלה חוקית לקזז משכרך את הקנס. 2. את מחוייבת לתת הודעה מוקדמת של 3 ימים ולא שבועיים, גם אם כתוב זאת בחוזה. 3. כדאי שתעזבי מקום בו את לא מוערכת, ומעסיקך מכנה אותך בכינויי גנאי - אינני נותן עצה זאת בפורום אבל במקרה שלך, ולאור הוותק שלך ותיאור הדברים - זו המסקנה המתבקשת. 4. מעסיקך כפי שתיארת אותו לבטח יקזז את הקנס ממשכורתך, למרות שאסור לו, ובנסיבות אלו יהיה עלייך לתבוע אותו לקבלת סכום זה חזרה, ואם אכן הייתה הרעת תנאים אז גם תזכי. 5. שימי לב - עלייך להודיע על התפטרותך בכתב תוך ציון הרעת תנאי העבודה והיחס לו את זוכה כסיבת ההתפטרות (זה יסייע לך יותר מאוחר אם אכן תתבעי את מעסיקך). בכבוד רב דרור חייק, עו"ד