יתכן שכן

  • מה אני עושה??
    רונן | 05/11/2007 16:38

    שלום רב, אני עובד כשנתיים בחברה מסויימת, לאחרונה חלה ירידה בעבודתי ואני מאחר מידי פעם לעבודה . הייתה לי שיחה אזהרה עם המנהל שלי והוא הודיע לי שאם המשיך באיחורים אני אפוטר, לא עבר שבוע ולצערי איחרתי שנית, כתגובה לזאת כנראה שבעבודה חשבו שאני מעוניין שיפטרו אותי. החליטו להעביר אותי למקום עבודה אחר בעיר אחרת אשר ממש לא נוח לי להגיע לשם, שהשעות בו יותר קשות והעבודה קשה יותר. האם זה נחשב להרעת תנאים? ואני יכול להתפטר ולקבל את כספי הפיצויים? תודה מראש רונן

    • יתכן שכן
      עו"ד רענן קריב | 05/11/2007 19:23

      מה שלא מובן לי בסיפור שלך הוא, מדוע לא פיטרו אותך? לעניין - מה ההבדל בין המקום הקודם למקום הנוכחי? מרחק, זמן, אוטובוסים. כעיקרון יש מצב שבו העברה למקום אחר יוצרת הכבדה שלא הייתה על ההגעה לעבודה, ובנסיבות אלה ניתן לראות בכך הרעה מוחשית בתנאי העבודה המקימה זכאות לפיצויים. כרגע לא ניתן לתת תשובה כי אין מספיק פרטים אבל תהיה מודע לכך שגם אם המסקנה תהיה שאתה זכאי, נירים המקרים שבהם מעסיק משלם בנסיבות כאלה בלי משפט...

      • פרטים מלאים
        רונן | 06/11/2007 00:25

        העבודה במקום החדש רחוקה מביתי בהרבה מזה שבנוכחי. אם בנוכחי היה צורך בקו אוטובוס אחד וזה לקח 30 דק', הרי שבחדש אני צריך לפחות 2 אוטובוסים וזה יקח שעה ללא המתנה לקווים בתחנה. בעבודה הנוכחית השעות היו מ10:00 בבוקר עד 18:00 בערב. ובמקום החדש מ8:00 בבוקר עד 19:00 בערב. בנוסף העבודה היא יותר אינטנסיבית וקשה! והמעסיק לא מפטר אותי כנראה כי הוא רוצה שאני אתפטר ואז יוכל לשלול ממני את הפיצויי פיטורים, אני באמת אובד עצות בנושא. כבר ירדה לי כל המוטיבציה מהעבודה הזאת בגלל כל הנושא. מה עליי לעשות?

        • נשמע כמו כן, אבל לא בלי משפט
          עו"ד רענן קריב | 06/11/2007 09:50

          על פי תיאורך נשמע שאתה זכאי להתפטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים. אבל נראה גם שלא תקבל את הפיצויים ללא משפט. זה המצב. פה לעורך דין המתמחה בדיני עבודה, והתחל בהתנעת התהליך. על תפעל בלי ייעוץ צמוד.