קודם כל, לא צריך להתלהם

  • האם מותר למנהלת שלי לבקש ממני להתפטר?
    IDGAS | 05/11/2007 10:07

    היי, באוגוסט 2006 התחלתי לעבוד בחברה ובתחילת 2007 העבירו אותי לתפקיד אחר בחברה, שעליו חתמתי בחוזה לשנה. לפני כשבועיים ביקשתי מהמנהלת שלי להתפטר, ויום אחרי זה היא החזירה לי תשובה שעדיף לי לסיים עוד חודשיים (תום החוזה-שנה) ולא לשלם קנס של 1500 שקל. אמרתי לה שאני מוכן לזה, ושאני אמשיך לעבוד בחברה. הבוקר הודעתי לה שאני לצערי לא אגיע לעבודה עקב מחלה והיא ביקשה ממני להגיש לה מחר מכתב התפטרות (!!). האם מותר לה לעשות כזה דבר??? אני לא מתכוון לצאת פראייר וגם לסיים יותר משנה בחברה, גם להיות מפוטר וגם לא לקבל פיצויים, אז איך בדיוק אני כן יוצא עם פיצויים מהמקרה הזה?

    • קודם כל, לא צריך להתלהם
      עו"ד רענן קריב | 05/11/2007 10:20

      התשובה היא לא. היא יכולה לבקש ממך מה שהיא רוצה, אינך חייב להתפטר. הודעת על רצונך להתפטר, ואחרי שיחה עם הממונה עליך הסכמת לחזור בך. כרגע אתה עובד לכל דבר. אם המנהלת רוצה לפטר אותך - היא רשאית לעשות זאת, ואתה זכאי לזכויות עובד מפוטר - הודעה מוקדמת של חודש ופיצויי פיטורים. המלצתי לך היא לא לתת בשום אופן שום מכתב התפטרות. אינך חייב לעשות זאת ואי אפשר לכפות עליך לעשות זאת. כל מה שיש בידה עשות הוא לפטר אותך, עם מה שזה אומר. אם ינסו להתחכם איתך ייתכן שלא יהיה מנוס מהתייעצות פרטנית עם עו"ד. אל תפעל בלי ייעוץ.

      • תגובה
        IDGAS | 05/11/2007 10:29

        אהלן, א. תודה רבה על התגובה המהירה :) !!! ב. לא הייתה לי כוונה להתלהם, מצטער אם ככה זה היה נראה\נשמע - אני מעט נסער לגבי כל העניין הזה. ג. בדיוק כמו שחשבתי. תודה שוב ותמשיך לעשות כאן עבודה מצויינת!!! יום מקסים!