תשובה

  • עזרה דחופה- פיטורין
    css | 05/11/2007 00:32

    שלום רב, אני עובד כשנתיים בדיוק בחברת תקשורת גדולה, ולצערי בתקופה האחרונה קצתי בעבודה זו. אני מנסה כשבועיים להביא לפיטוריי, בין אם ע"י איחוריי לעבודה ובין אם ע"י אי הופעה בכלל לעבודה. משום מה המעסיק הישיר שלי מסרב לפטר אותי, וכאקט חינוכי, החליטו להציב אותי בשלוחה אחרת של מקום העבודה שבה איאלץ לעבוד שעות רבות בהרבה, ועבודה אינטסיבית מאד. אני מצוי כעת בין הפטיש לסדן, הואיל ולא אמרתי מפורשות למעסיק שלי שאני רוצה להתפטר על מנת שאוכל לקבל את פיצויי הפיטורין שמגיעים לסכום גדול מאד. מה עליי לעשות כדי להביא לפיטוריי בצורה שלא תשלול ממני את פיצויי הפיטורין, הן מבחינת החוק המצוי והן מבחינת החוזה עבודה האישי שבו נאמר בכלליות "העובד יהא משולל זכות לפיצויי פיטורין בנסיבות שבהן יפר הסכם זה הפרה יסודית, או בנסיבות בהן ניתן לשלול ממנו פיצויי פיטורין". לטעמי הניסוח כללי וניתן ליצוק לו פרשנות רחבה מדי, שאינני יודע כיצד לכוון את התנהגותי. אני מניח כי הפרה יסודית של החוזה זה אי הופעה למשמרות העבודה באופן סדיר והתנהגות בחוסר נאמנות ומסירות לעבודה או הונאה במחשבי החברה. (כל אלו פורטו בתחילת החוזה כתנאי העבודה שלי) החלטתי כי מעתה אגיע לעבודה באיחור של ארבע שעות כל פעם, אוציא ימי מחלה כל שני וחמישי ולקחת אותה בחוסר רצינות. האם לא כדאי לי לנהוג כך? האם התנהגות זו יכולה לשמש עילה לשלילת הפיצויים? מה הכוונה "בנסיבות בהן ניתן לשלול"... אני אובד עצות, שכן ברור לי שהמעסיק שלי לא מפטר אותי כדי להימנע מתשלום הפיצויים הגבוהים. מה אני יכול לעשות כעובד על מנת להביא לפיטוריי או לפחות להתפטר ועדיין לקבל את הפיצויים? תודה רבה על כל עזרה שתתקבל, אני באמת אובד עצות ומדובר בסכום גדול מאד.

    • תשובה
      עו"ד דרור חייק | 05/11/2007 07:18

      שלום רב, 1. כבר בפתח הדברים ייאמר - אינך זכאי לפיצויי פיטורים ולא תקבל מאיתנו עזרה בהשגתם. 2. הרציונל מאחורי פיצויי פיטורים לעובד מפוטר הוא לאפשר לו "נחיתה רכה" בתקופה בה ייאלץ למצוא עבודה חלופית; עבור מרבית העובדים המפוטרים זו מכה קשה והפיצויים נותנים להם "חמצן" זמני. 3. המקרה שלך הפוך לחלוטין - לא פוטרת ואין כוונה לפטרך, אתה מנסה לגרום לכך ובדרך פוגע במקום עבודתך. 4. מעבר לכך שמעשיך יגררו בקרוב פיטורים תוך שלילת פיצויים והודעה מוקדמת, הרי שהתנהגותך אינה ראוייה בלשון המעטה. 5. איננו מחנכים אף אחד ולא זו מטרתנו, אבל אני רק יכול לאחל לך שבעתיד, אם תהיה אי פעם מעסיק, לא תצטרך לשלם משכורת לעובד המנסה בכח לגרום למקום עבודתו נזקים . 6. קח בחשבון שמעסיקך עשוי, אם תגדיש את הסאה, לא רק לשלול ממך פיצויים אלא גם לתבוע ממך נזקים אם הם כאלו שניתן להוכיח שגרמת להם בכוונה. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • חמור מכך
        עו"ד רענן קריב | 05/11/2007 09:10

        אתה פונה לפורום בבקשה שנייעץ לך איך לקבל דבר מה שאינך זכאי לו. המשיבים כאן לא יתנו יד לנסיונות אלה. אתה בהתנהגותך פוגע בכל אותם עובדים שזכויותיהם אכן נפגעות, שעה ששום זכות שלך לא נפגעת. גם מטעם זה אין מקום לסייע לך.

        • עו"ד חייק וקריב היקרים
          css | 05/11/2007 16:29

          אינני מבקש מכם להחליט מה הוגן ומה לא. הרי בואו נודה באמת כי אם הייתם צריכים להגן על לקוח גם כאשר אתם יודעים כי הוא האשם, הייתם עושים זאת ללא היסוס מאחר ועומד מאחורי הנושא כסף. מה שסך הכל ביקשתי היא חו"ד מקצועית ולא שיפוטית. הרי עו"ד מגנים גם על רוצחים שברור שביצעו את המעשה, אך בכל זאת הכסף עומד לנגד עינייהם, אז באו לא נתחסד ונהפוך ליפיי נפש. תענו מקצועית ועניינית הרי זה המקצוע שלכם למרות הכל, ולא שופטים!.

          • מקצועית אתה מבקש שנלמד אותך לרמות!
            עו"ד רענן קריב | 05/11/2007 19:20

            לא קיבלת תשובה על הגינות. קבילת תשובה על חוקיות. וזה תפקידנו, לומר מה חוקי ומה לא חוקי. ע פי העובדות שתיארת,על פי החוק אתה אינך זכאי לפיצויי פיטורים. אתה מבקש שנייעץ לך, ונלמד אותך איך לרמות, לתחמן ולקמבן פיצויים מקום שאינם מגיעים לך. אני לא מכיר רוצח שמבקש מעורך הדין שלו שילמד אותו איך לרצוח ולצאת זכאי. אולי יש אבל אני לא מכיר. אתה מדבר שטויות ששמעת אולי בטלויזיה. לא רק הכסף עומד לנגד עינינו, למרות שגם אתה לא חי מאויר וממילים יפות. מה שמטריד אותי בסיפור שלך הוא שאתה מזיק לעובדים אחרים, כיון שאתה גורם למעבידים להתנהג כלפי עובדיהם כאילו שהם גנבים ושקרנים. התנהגות כמו שלך משתיתה את יחסי העבודה על חשדנות ואי אמון, וזו פגיעתך האמיתית בעובדים אחרים. אני לא מתחסד ולא יםה נפש. זה ענין פרקטי לגמרי, כי מעבידים הרבה יותר חזקים מעובדים, וכאשר היחסים מושתתים על אי אמון וחשדנות, הם מפעילים את כוחם העדיף ופוגעים בעובדיהם. ולזה גורמים אתה ושכמותך. והמקצוע שלנו הוא להעריך מה שופטים יפסקו, ובמובן זה אנחנו בהחלט חושבים כמו שופטים לא פעם. ונדמה לי שאני מדבר גם בשם עמיתי עו"ד חייק.

            • עו"ד קירב היקר
              css | 06/11/2007 00:16

              אני לא מתכוון להיכנס איתך לוויכוח מה מוסרי ומה לא. אם היית קורא את שאלתי בכובד ראש ומנסה להבין את השאלה אולי לא היית מתגונן, שאלתי הייתה האם פעולה שכזאת יכולה לשלול ממני את פיצויי הפיטורין, ולא האם זה מוסרי או לא, כי לא אתה אשר תחנך אותי או אף אחד אחר. אני מאמין כי זהו פורום משפטי ולא חינוכי, אז תענה לעניין! וההתנסחות הזאת שלך איננה קשורה לנושא, הרי לא בקשתי עזרה באיך לקמבן ולתמרן את המערכת, שאלתי שאלה הגיונית, כמו שאמרת רוצח לא ישאל אותך איך רוצחים, אבל הוא ישאל מה קורה אם הוא ירצח, מה ההשלכות.. זה מה שאני שאלתי לא איך לקמבן אלא מה יקרה אם... אז אני מקווה שבתשובה הבאה לא תנסה להתגונן ו/או לחנך ו/או לשפוט. פשוט לענות שאלה מקצועית מאיש מקצוע. האם אתה מסוגל?

              • מר CSS הנכבד!
                עו"ד רענן קריב | 06/11/2007 09:45

                לתשומת ליבך, קודם כל קיבלת תשובה מקצועית. גם מעו"ד חייק וגם ממני. שנינו כתבנו לך שבנסיבת שאתה מתאר, אתה אינך זכאי לפיצויי פיטורים. לא כי המעשה שאתה עושה אינו מוסרי בעינינו, אלא כי זה החוק. עו"ד חייק ענה על שאלתך בצורה מלאה ומקצועית. אני הוספתי עוד כמה היבטים פרקטיים. אף אחד לא מחנך כאן אף אחד, אבל אנחנו אלה שנתקלים ביומיום בתוצאות הרחבות יותר של התנהגות כמו שלך. ולסיכומו של הויכוח: בנסיבות שתיארת אתה אינך זכאי לפיצויי פיטורים אם תתפטר, ואם תמשיך במעשיך המעביד יוכל לטעון, בסיכוי סביר ויותר מכך, לשכנע שהתנהגותך מצדיקה לפטר אותך תוך שלילת פיצויי פיטורים לפחות חלקית אם לא מלאה. זהו. אם תמשיך סגנונך המתלהם ובהטחת הכפשות, נמחק את כל השרשור. ואתה תוכל לצעוק "צנזורה" עד קץ הדורות.