קיימת עילת תביעה

  • הלנת פיצויים
    דקל | 04/11/2007 22:40

    שלום רב בתאריך 01/05/07 הודעתי למעסיקי שבסוף חודש זה (מאי) הנני עתיד לסיים את עבודתי לצורך טיפול בילדי, ובעקבות כך אני דורש פיצויי פיטורין כקבוע בחוק. בתחילה נענתי בשלילה (בעל פה) מכיוון שהתחלתי לעבוד במשרה אחרת, לאחר מכן נשלח מכתב על ידי ובו הסבר מפורט מדוע יש לשלם לי פיצויים, טיפולי הועבר לעו"ד חיצוני שבדק ומצא שאכן יש לשלם לי את הפיצויים, הודעה זו נימסרה לי (בשיחת טלפון) בתאריך 28/10/07 (כחמישה חודשים לאחר סיום עבודתי). בתקופת זמן זו ביצעתי אין ספור טלפונים לחברה בנסיון לברר בעינייני, חלק מהם לא נענו, בחלקם קיבלתי תשובה שהנושא בטיפול, וישנם עובדים שיצאו לחופשה, ושיש דברים נוספים לטפל בהם חוץ ממני ועוד כהנה וכהנה. ולשאלתי 1. האם ישנה עילה לתביעת הלנת פיצויים.? 2. האם ישנה בכלל הלנת פיצויים? ואם ישנה ממתי.? האם מסוף חודש מאי + 15 ימים.? האם מיום קבלתי את ההודעה על זכאותי 28/10/07.? 3.ידוע לי שבחוק ישנה תקופה שבה מבררים זכאות לפיצויים אם ישנם חילוקי דעות בין העובד למעביד, האם חמישה חודשים הם זמן סביר.? תודה מראש על תשובתכם סליחה על אורך המכתב אנא אל תפנו אותי ללינקים לחוק הדן בהלנת פיצויים מכיוון שקראתיו ולא מצאתי תשובה, ושוב תודה דקל הערת מערכת: לקריאה נוספת: חוק פיצויי פיטורין

    • קיימת עילת תביעה
      עו"ד דרור חייק | 05/11/2007 07:21

      שלום, 1. אם לאחר 5 חודשים טרם שולמו הפיצויים אתה זכאי לתשלומם המיידי וכן ליצויי הלנת פיצויי פיטורים. 2. כל זמן "סביר" כבר חלף ועבר. 3. מועד התשלום הוא ביום סיום יחסי העובד מעביד, כלומר עם תום ההודעה המוקדמת; הנושא של 15 ימים כבר מתייחס לסכום הריבית. 4. עצתי לך לפנות אל החברה דרך עו"ד ואז תופתע לגלות כמה מהר ישולמו הפיצויים; המעסיק יבין שאם לא ישלם יצטרך לשלם גם הוצאות משפטיות ושכ"ט עו"ד, יעשה שיקול כלכלי ענייני וישלם. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד