אז ככה

  • פיטורים
    רוי | 04/11/2007 20:08

    אני עובד במקום עבודה במשך שנתיים. בזמן ששהיתי בחופשה מאושרת בחו"ל- (שבוע) חלו שינויים מהותיים בעבודה. יום לפני החזרה שלי לעבודה מן החופשה, הודיעו לי טלפונית כי לא אשוב לאותה משרה אלא תפקיד "נחות" יותר. בשיחה עם מנהל, נאמר לי במילים אלו"אני לא אתווכח איתך, זה או שאתה יורד בתפקיד או שאתה תלך הביתה" השאלה כרגע מה קורה? מבחינתם המכתב יהיה מוכן מחר, ולא אשוב לעבודה, ומה החוק אומר במקרה הזה לגבי מתן הודעה מוקדמת? פיצויי פיטורין? ודמי אבטלה? במקרה שלי החל ממחר עלי להרשם בלשכת התעסוקה? אודה על תגובתכם.

    • אז ככה
      עו"ד רענן קריב | 05/11/2007 09:16

      מעסיקך הודיע לך שאם אינך מסכים לפגיעה במעמדך, תפוטר. הבנחה שאכן אינך מסכים ואתה עומד להיות מפוטר, אתה זכאי להודעה מוקדמת של חודש (אם מסיימים את עבודתך לאלתר אתה זכאי לתשלום של חודש שכר), לפיצויי פיטורים, לפדיון חופשה לא מנוצלת ולדמי הבראה אם לא שולמו או חלקם היחסי. זה בהנחה שאין הסכם עבודה שמעניק הטבות נוספות על בסיס שנתי.דמי אבטלה לא קשורים למעסיק, רצוי שתפנה את השאלה לפורום ביטוח לאומי.