תשובה

  • מחלת אם - תודהעל התשובה המהירה
    הדס | 04/11/2007 07:14

    שלום , אני עובדת בתפקיד ניהולי , בחברה פרטית כשנה וחצי וחתומה על חוזה בו אני אמורה להודיע כחודש לפני התפטרות . כרגע נודע לי שאמי אמורה לעבור חודש הבא ניתוח בצפון (אנחנו גרים במרכז ) ובעקבות זה אאלץ להעדר ממקום עבודתי מינימום שבועיים . האם יכולים לפטר אותי בעקבות מצב זה? האם אני יכולה להתפטר ולקבל פיצויים ללא בימ"ש? תודה על התשובה הכנה והמהירה . המשך יום טוב

    • תשובה
      עו"ד דרור חייק | 04/11/2007 12:03

      שלום רב, 1. את זכאית להתפטר מעבודתך עקב מצבה הבריאותי של אמך, כאשר הממצאים הרפואיים, תנאי העבודה ושאר הנסיבות הינם סיבה מספקת להתפטרות. 2.אם תידרשי לסעוד את אמך בצפון למשך שבועיים ספק רב אם זו סיבה להתפטר מעבודתך - האם את מתכוונת לעבור לגור בשכנות אליה לצמיתות? כיצד מחלתה של אמך תמנע ממך להמשיך בעבודתך? 3. אם יש לך תשובה עניינית ומוצדקת את זכאית להתפטר, הכל בכפוף למסמכים רפואיים שיתמכו בכך. 4. שוב, לדעתי היעדרות של שבועיים אינה מהווה סיבה להתפטר ולקבל פיצויים. 5. לעניין חששך מפיטורים - מעסיקך יכול לפטר אותך בהודעה מוקדמת אך מדוע שיעשה זאת? אם את עובדת מוערכת למעלה משנה וחצי בתפקיד ניהולי ניתן לצפות שייתן לך "גב" לתקופה הקשה. אם יפטר אותך עקב היעדרותך זו אפלייה אסורה. 6. זהו בדיוק מקרה בו צריך לדבר עם המעסיק ולהשיג ממנו סימפטיה והבנה, ולא להתחיל להתעסק עם הליכים משפטיים. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • התייענצות נוספת בקשר לניתוח של האם ...
        הדס | 06/11/2007 16:49

        היי , אתמול שלחתי מכתב , לפי בקשה ובו ביקשתי "חופשה מואלצת" לשבועיים עקב ניתוח מוסבך שאמא שלי אמורה לעבור . קיבלתי היום תשובה שהמנהל שלי אישר לי רק שבוע חופש , אני יודעת שאני לא יכולה להסכים לזה שכן הניתוח יהיה בצפון ואני גרה ועובדת במרכז האם יש אפשרות לאלץ אותי להסכים לההצעה שקיבלתי מהמנהל ?? האם בסרובי להסכים לזה זה יביא לפיטוריי ? תודה על התשובה המהירה והאכפתיות