שעות נוספות

  • העסקת מטפלת
    אורחת | 04/11/2007 01:33

    בקרוב תתחיל לעבוד בביתי מטפלת לילדיי. סיכמתי איתה על שכר חודשי עבור 5 ימים בשבוע 9 שעות בכל יום. המטפלת טוענת כי החל מהשעה התשיעית עליי לשלם לה שעות נוספות, האם היא צודקת? אם כן- כיצד מחשבים את התעריף עבור השעות הנוספות כאשר מדובר בשכר חודשי ולא בשכר לפי שעה.

    • שעות נוספות
      עו"ד דרור חייק | 04/11/2007 05:43

      שלום רב, המטפלת אכן זכאית לגמול שעות נוספות עבור כל שעה נוספת מעבר לשעה ה-9. כמו כן זכאית המטפלת גם לשעות נוספות לפי חישוב שבועי, עבור כל שעה מעבר ל-43 שעות ראשונות. אופן החישוב - עבור שעתיים נוספות ראשונות באותו יום 125% והשאר - 150%. דוגמא - אם שכרה 30 ש"ח לשעה, עבור שעות 1-9 ישולם לה 30 ש"ח, שעות 10-11 = 37.5, שעה 13 = 45 ש"ח. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • למרות שהשכר הוא גלובלי?
        אורחת | 04/11/2007 07:46

        כאמור בשאלתי המקורית, לא סיכמנו על שכר לפי שעה אלא על שכר גלובאלי לחודש. כיצד אם כן לחשב את השעות הנוספות כאשר בעצם לא חישבנו כמה אני משלמת לה על כל שעה? דבר נוסף שלא הבנתי, כתבת ששעות נוספות זה מעבר ל- 9 שעות ביום אבל גם מעבר ל- 43 שעות שבועיות. איך זה מסתדר אם 9 שעות יומיות זה יוצא 45 שעות שבועיות?

        • תשובה
          עו"ד דרור חייק | 04/11/2007 11:55

          שלום רב, 1. מקובל לראות חודש עבודה מלא כ-186 שעות חודשיות, ועל כן תחלקי את השכר בסכום זה ותקבלי את המחיר לשעת עבודה. 2. כאשר את מחלקת את השכר במספר השעות אינך צריכה להכניס תוספות לשכר כמו החזר נסיעות. 3. לגבי ה-9 שעות ביום ו-43 שעות בשבוע - החישוב הוא מהקצר לארוך, באופן שייטיב עם העובד. כלומר, קודם כל בודקים אם העובד ביום מסויים עבד יותר מ-9 ואם כן זכאי לשעות נוספות עבור אותו יום. אם באף אחד מן הימים לא עבד העובד יותר מ-9 שעות אבל בסיכום כל השבוע עבד יותר מ-43 אז עבור שעות נוספות אלו הוא זכאי לגמול נוסף. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

          • שעות נוספות כלולות - שאלה למומחים
            באותו ענין | 11/07/2010 23:13

            למיטב ידיעתי אם מסכמים מראש שהסכום הגלובלי כולל בתוכו רכיב של שעות נוספות שמשולמות בכל מקרה -זה "מכסה" את ענין השעות הנוספות, לא? אני יודעת שאני כעובדת בחברה גדולה ורצינית מקבלת שכר גלובלי כאשר בפירוט מרכיבי השכר בחוזה - חלק ממנו, מראש, הוא עבור שעות נוספות (20 אחוז). אז שאלתי לגבי מטפלת - היא - אם מסכמים מראש (מספיק בע"פ?) שהשכר כולל נוספות - האם זה מספיק?