עובד-מעביד = לא חתונה קתולית

  • עובדת בעייתית
    אלמוני | 03/11/2007 22:01

    יש לי עובדת שעובדת אצלי מזה שנתיים +. לפני שנה וחצי תכננתי לפטר אותה - אבל אז היא הודיעה לי שהיא בהיריון. במהלך ההריון, היא עבדה יחסית בסדר - נסתה להוכיח את עצמה. בחופשת הלידה, העסקנו מחליפה שנתנה פי 3 תפוקה גדולה יותר. שקלנו לפטר אותה עוד בחופשת הלידה ולהשאיר את המחליפה אך החוק לא מאפשר זאת. החזרנו את העובדת לעבודה, ומאז יש רק בעיות איתה. היא מזלזלת בעבודה, לא עושה את העבודה כמו שצריך. עושה המון שיחות פרטיות, מזלזלת בלקוחות, יוצאת ללא הסכמה שעה לפני הזמן (היא כבר שנה אחרי לידה), למרות שדרשנו ממנה להישאר את מלוא השעות, היא טוענת שהיא לא יכולה ושנוריד לה מהמשכורת. אני מרגיש כאני עובד אצלה במקום שהיא עובדת אצלי. לקוחות מתלוננים על הליכלוך, חוסר ההקשבה וכו'. מאחר והיא הולכת על דעת עצמה יותר מוקדם, השותף שלי ואני צריכים למלא את העבודה שלה. בכל פעם שאנחנו מעירים לה, היא מוציאה חופשת מחלה של שבוע - כאילו כדי להעניש אותנו. זה מכעיס אותי מאוד, במיוחד מאחר והחוק לא אפשר לי להיפטר מהנגע הזה. אני רוצה להעיף אותה, אבל לעזאזל, למה אני צריך לשלם לה פיצויים. לא מגיעה לה! עשינו הכל כדי שיהיה לה טוב, והיא כאילו שמה עלינו קצוץ. מפרה את הסכם העבודה ומצפצפת עלינו. האם אפשר לפטר אותה על סמך זאת ללא פיצויים? ראיתי שיש אופציה כזו לעובדים שמאחרים.

    • עובד-מעביד = לא חתונה קתולית
      עו"ד דרור חייק | 04/11/2007 06:00

      שלום רב, 1. ראשית, נושא ההריון ואיסור הפיטורים כמובן כבר לא רלוונטי לאור הזמן שחלף. 2. אתה זכאי לפטר את העובדת בכל עת שתחפוץ ובלבד שתתן לה הודעה מוקדמת של חודש מראש ותשלום את זכויותיה לרבות פדיון ימי חופשה, הבראה ופיצויי פיטורים. 3. האם ניתן לפטרה תוך שלילת פיצויי הפיטורים? עפ"י חוק ניתן, בכפוף לכך שאכן פעולותיה מהוות הפרת משמעת חמורה או הפרה מוחשית של חוזה העבודה ביניכם - אני מבין שאתה לא סובל אותה כבר בלשון המעטה אבל עליך לזכור שאת העובדות צריך להוכיח בבית המשפט, שם היא תטען שהיא באמת הייתה חולה ושאתה סתם נטפל אליה וכו'... 4. רוב הסיכויים שבית הדין לעבודה יחייב אותך לשלם לה פיצויים או לפחות את חלקם, ומה הצרה? אתה תצטרך לשלם גם לעורך הדין שלך, תצטרך לשלם לה הוצאות משפט, תצטרך לשלם לה סכומים נוספים שעו"ד שלה יגלה בהכנת התביעה שלא שילמת עפ"י חוק וכו' 5. כלומר - מה שאני מציע לך זה להיות חכם ולעשות חשבון כבר היום, תוך התייעצות עם עו"ד מומחה בתחום שיעריך את סיכוייך, האם כדאי לפטר ולשלם היום ולסגור את זה או שאכן זהו מקרה של שלילת פיצויים ורוב הסיכויים שהעובדת תפסיד בבית המשפט. 6. אם כבר הפרשת את הכספים לפיצויים, הרי שבכדי לקבל אותך חזרה ינכו לך 40% מס הכנסה וזו עוד סיבה לשלם אותם - תחשוב גם שעובד חרוץ ויעיל במקום עובד שמזלזל ומתעצל יחזיר לך את הכסף הזה מהר מאד. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד