פיצויי פיטורים

  • הודיעו לי שלא ישלמו לי פיצויים כנדרש מה לעשות
    רונן | 31/10/2007 18:09

    שנת 2004 עבדתי למשך 8 חודשים בתחנת דלק כאשר עזבתי הודעתי למנהל שאני טס לחול לחופשה המנהל הסכים וסוכם שכאשר אני יחזור אוכל לחזור לעבודה שנת 2005 חזרתי לארץ וחזרתי לעבודתי לתקופה של 5 חודשיםבתומם הודעתי למנהל שאני יוצא לחול בפעם השניה כשחזרתי לארץ הובהר לי שהמשרה שלי פנויה ואני יכול לחזור חזרתי לעבודה 4-2006 עבדתי למשך שנה וחצי ופוטרתי לפי מה שבדקתי בחוק מגיע לי פיצויים על כול התקופות שעבדתי יחד התקשרתי לחשבת החברה לבדיקת זכאותי והיא מסרה לי שמישום שכול פעם שעזבתי שולמו לי כול הימי חופשה צבורה אז מבחינתה אין רצף וכול פעם שחזרתי חודש החוזה חשבת החברה הודיע לי שלא יועבר לי פיצוי על החודשים שעבדתי למרות שהודעתי לה ששוחחתי עם המנהל שאישר לי את החופשות והוא תומך בגירסתי לגבי החל"ת האים מגיע לי פיצוי כעובד עונתי למרות שבחוזה אני מוגדר עובד שעתי לדברי החשבת ואים כן האים אני יכול לפעול לפני העברה על החוק משום שהודיעו לי שישולמו לי פיצויים רק על שנה וחצי ואים יש לי בעיה אני יכול לתבוע אותם כלומר הודיעו לי שהם הולכים לעבור על החוק מה לעשות הלאה

    • פיצויי פיטורים
      עו"ד דרור חייק | 01/11/2007 07:26

      שלום רב, 1. ראשית כל, אינך עובד עונתי - עזיבתך את העבודה לחופשות שונות לצורך נסיעה לחו"ל אינה הופכת אותך לעובד עונתי. 2. אתה זכאי לפיצויים עבור כל תקופת עבודתך, אם הפסקת העבודה לא התארכה מעבר ל-3 חודשים כל פעם. 3. אם היא ארוכה יותר מ-3 חודשים, עליך להוכיח שיציאתך הייתה לחל"ת באישור המעסיק וזה כבר יותר מסובך. 4. אין משמעות לזה ששולמו ימי החופשה או שנחתם חוזה חדש, אם הפסקת העבודה הייתה קצרה מ-3 חודשים, בכפוף כמובן שלא שולם לך פיצוי עבור תקופות אלו. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • הוכחת חל"ת
        רונן | 01/11/2007 17:39

        האים מכתב מהמנהל שאישר לי לצאת לחל"ת יספיק כדי להוכיח ומה צריך להיות רשום במכתב (המנהל שאישר לי את החל"ת אינו בתפקידו כרגע אך בזמנו הסידור התבצע מולו ) האים יכול להיות מצב שהמנהל אישר יציאה לחל"ת אך החברה בדיאבד לא אישרה? תודה מראש

        • תשובה
          עו"ד דרור חייק | 02/11/2007 10:39

          שלום רב, התחייבות של המנהל במקרה שלך או הסכמתו כמוה כהתחייבות החברה; ישנו מושג הנקרא "סמכות נחזית" וכאשר מנהל מתנהג כבעל הרשאה לחיוב החברה בעניינים מסויימים אין כל סיבה מבחינת העובד שלא לראותו כבעל סמכות לכך. כל זאת בהנחה שמי שאישר לך את היציאה לחל"ת הוא לא מנהל זוטר כמו "אחראי משמרת" אלא נציג בעל סמכויות ניהול משמעותיות. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד