עילות לתביעה

  • עילה לתביעת מעביד
    דני | 27/10/2007 20:02

    לפני כחודשים התחלתי לעבוד, אמרו לי שאעבוד בצוות ואני אמרתי שאני מעוניין לעבוד לפחות שנתיים במקום הנוכחי. ומסתבר שהצוות כולל את השותף ועוד עובד. כיום אני מעוניין לעזוב את המשרד. אני יודע שלפי החוק אני חייב במתן הודעה של יומים. עזיבתי תפגע קשות בפיריון העבודה. האם יהיה ניתן לתבוע אותי בגין כך?

    • עילות לתביעה
      דני | 27/10/2007 23:23

      ושאלה נוספת... באילו עילות ניתן לתבוע אותי, לא שכרו לי רכב ולא שלחו אותי לקורס, לא עברתי הכשרה כלשהי. סה"כ הם צריכין למלא את המקום שלי במחליף. אני יודע שהם מחפשים כוח אדם נוסף כבר זמן מה ללא קשר אלי.

      • אתה יכול להיות שקט
        עו"ד רענן קריב | 28/10/2007 12:07

        על פי תיאורך, לא נראה שיש נגדך עילה תביעה כלשהיא. אם עזיבתך עלולה לגרום נזק כל כך כבד, אתה יכול להגיע להסכמה על תקופת חפיפה יותר ארוכה, אבל אמנך מחוייב לכך. זה יכול להואיל כדי שלא תסיים בסכסוך, כי אי אפשר לדעת מתי תפגוש אותם שוב...

        • אתה מכשיל אותנו ואת עצמך!
          עו"ד רענן קריב | 28/10/2007 16:58

          ראה נא מר shy976: להבא, תן את מלוא הפרטים כשאתה שואל ואז לא תקבל תשובות שעלולו להיות זגויות. מדוע לא כתבת כאן שיש לך חוזה כתוב עם התחייבות לשנתיים עבודה? וגם לשיר ורד מסרת פרטים חלקיים. במשחק הפוקר של קלפים צמודים לחזה אתה מכשיל את עצמך.וגורם לנו לתת לך תשובות לקויות, בגללך. אני מתכוון להזהיר גם את שיר ורד, ולמנוע ממך לשאול כאן שאלות בעתיד.

          • התנצלות עם תום לב
            SHY976 | 31/10/2007 11:21

            עו"ד רענן קריב. ראשית אני מתנצל על המצב שנוצר, שאלותיי השונות וכן הפניה לשני הפורומים נועדה לענות על צורך בייעוץ מקצועי ודחוף וכן על מנת להצליב בין שתי התשובות. לאורך השאלות התבררו נקודות נוספות כרלוונטיות שלא ידעתי קודם בתחילה.לא היתה לי כוונה להכשיל ואני מצטער מכל הלב על הרושם שנוצר. אכתוב התנצלות זו גם לעו"ד שיר ורד.

            • תיקון קטן: שיר ורד אינו עו"ד  לת
              עו"ד רענן קריב | 31/10/2007 13:00