איחורים לעבודה

  • איחורים לעבודה
    רוני | 23/10/2007 14:19

    שלום רב, יש לי הרגשה שבאיחור האחרון שלי רמזו לי שעשויים לפטר אותי (מחברת תקשורת), אבל יותר מזה רמזו לי שזה ייחשב עבירת משמעת (מה אני בצבא?) ולא ישלמו לי פיצויי פיטורין!!!!!!!!!!1 זה אפשרי? אני לא מאחר בכוונה, והסברתי את זה, והם יודעים את המגבלות של להגיע על הבוקר עם הפקקים? מה עושים?

    • איחורים לעבודה
      עו"ד דרור חייק | 23/10/2007 14:41

      שלום רב, 1. כעובד יש לך חובת אמון כלפי המעסיק והנך נדרש לבצע את עבודתך בנאמנות. 2. כאשר עובד מפר את חובת הנאמנות או עובר עבירות משמעת חמורה, זכאי מעסיקו לפטר אותו ללא פיצויים והודעה מוקדמת; כמו כן, אם מעסיקתך הינה כאמור חברת תקשורת, לבטח אתה חתום על חוזה מסודר המתייחס לאפשרותה לפטר אותך במקרה של הפרות משמעת. 4. האם איחורים הינם עבירות משמעת? תלוי בהיקפם ובתדירותם. אין לי ספק שאיחורים רבים עשויים לגרום לפיטוריך, ולשלילה מלאה או חלקית של הפיצויים - קח את זה לתשומת לבך. 3. פורום זה הינו משפטי ואין מטרתו לחנך אף אחד, אבל עם כל הצניעות אין לך מה לבוא בטענות אלא לעצמך - בונים עליך במקום עבודה, אתה אמור להתייצב למשמרת בשעה מסויימת, אבל אתה מאחר (מספר פעמים) בגלל ה"פקקים" - אם מקום עבודתך חשוב לך צא יותר מוקדם מהבית. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד