לא, הוא לא רשאי

  • הודעת פיטורין וכתב התחייבות
    אלירן | 22/10/2007 08:18

    אני עובד בחברה מעל 6 שנים. לאחרונה פוטרתי עקב דווח שעות לא נכון שנעשה על ידי בתום לב. נעשה לי שימוע ללא הודעה מראש ובו נאמר לי שאני מושעה . לאחר מספר ימים הודיעו לי על פיטורין. מעסקי מתנים את מתן הפיצוים וההודעה המוקדמת בכך שאחתום על כתב התחייבות שבו 3 סעיפים עיקריים :שמירת סודיות למשך 7 שנים ; התחייבות לא לעבוד בחברה שתחום עסוקה זהה או דומה; התחייבות לפצות את החברה ב-50000 ש"ח אם אפר אלו מההתחיבויות הנ"ל. בנוסף במסגרת ישיבה בעבודה דווח ליתר עובדי החברה על פירטי המקרה. שאלותיי הן: 1. האם מעסיקי יכול להתנות מתן פיצויים והודעה בחתימה על כתב ההתחייבות ? 2. האם מותר למעסיקי לפגוע בשמי הטוב ולהשפילי בשלשגיאה שנעשתה בתום לב?

    • לא, הוא לא רשאי
      עו"ד רענן קריב | 22/10/2007 09:32

      על פי תיאורך, נשמע שאתה על דרך סלולה לבית הדין לעבודה... על פי התיאור פוטרת בנסיבות בהן אתה זכאי לפיצוי פיטורים. במצב זה, המעסיק אינו רשראי לתנות את תשלום הפיצויים בשום תנאי, ומומלץ שלא תחתום על שום כתב שהמעסיק דורש ממך לחתום עליו. לעניין שמירת סודיות - אתה ממילא מחוייב לכך, עם או בלי חתימה. לעניין לשון הרע - זה לא נדון בבית הדין לעבודה, וגם נראה קצת מרחיק לכת. נתן, אם תהיה תביעה, להכניס את העניין לתוכה, כמו גם את האופן שבו פוטרת שאינו תואם את ההמתחייב כיום. מומלץ שתפנה לעו"ד המתמחה בתחום להמשך.