שעות נוספות

  • שעות נוספות
    אמדורסקי | 08/10/2007 18:56

    אחרי איזה מס' שעות חודשיות המעסיק חייב לשלם שעות נוספות, וכמה התוספת על כל שעה נוספת?

    • שעות נוספות
      עו"ד דרור חייק | 10/10/2007 16:15

      שלום רב, 1. ראשית אבקש לסייג את תשובתי בכך שבענפים רבים במשק קיים הסכם קיבוצי, המגדיר את יום העבודה, המשמרות והתשלום עבור השעות הנוספות, ואין הדין זהה לרפתן, לכבאי וכו' 2. באופן כללי, שבוע עבודה ממוצע כולל 43 שעות והשעות מעבר הינן שעות נוספות; בבדיקה חודשית חודש עבודה מלא כולל 186 שעות חודשיות וכל שעה מעבר הינה נוספת. 3. החישוב מתבצע מהקטן לגדול - ראשית בודקים אם עבדת יותר מ-8 שעות ביום, אח"כ אם יותר מ-43 בשבוע, ואח"כ אם יותר מ-186 בחודש. 4. אם התשובה חיובית מגיע לך תגמול על שעות נוספות. 5. עבור שעתיים נוספות ראשונות שכר של 125% ולאלו שאחריהן 150%. 6. שים לב להבדל בין עבודת שעות נוספות כנ"ל, לבין עבודה בשעות אסורות כמו בשבת ובחג - עבורן מתקבל תשלום נוסף. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד