על מנת לשמור על זכויותיך פני לביטוח לאומי למדור

  • פשיטת רגל של המעסיק בתקופת הריון
    רויטל | 17/11/2008 19:17

    שלום וברכה, התחלתי לעבוד אצל המעסיק הנוכחי שלי בתחילת חודש מאי. באמצע חודש מאי נכנסתי להריון. באמצע חודש יוני העסק נכנס לקשיים ושולם לי בסוף החודש רק חצי מהמשכורת אך קיבלתי תלוש מלא. כנ"ל בחודש יולי. בחודשים אוגוסט, ספטמבר אוקטובר לא קיבלתי משכורת בכלל ולא תלוש. ככל הנראה בסוף החודש מקום העבודה ייסגר. יצויין שדיווחתי כבר בחודש השני למעביד על ההריון, וכן שעבדתי שנתיים קודם במקום אחר. השאלה מה מגיע או לא מגיע לי לגבי חופשת הלידה, ואיך אני מוציאה כסף מביטוח לאומי כשאין לי תלושים, ומה יהיה על החודשיים שנותרו לי עד הלידה?? תודה!

    • על מנת לשמור על זכויותיך פני לביטוח לאומי למדור
      חיים רייזלר | 17/11/2008 23:25

      פשיטת רגל ופירוק תאגיד (זכויות עובדים) הקישור: בהצלחה.

    • פשיטת רגל של מעסיק ודמי אבטלה/לידה
      אורנה | 17/11/2008 23:44

      נחלק את שאלתך לשלושה נושאים: א - לגבי פשיטת רגל של מעסיק,מעבירה אלייך קישור לאתר ביטוח לאומי בו תמצאי הנחיות מלאות כיצד לפעול. ב - דמי אבטלה את זכאית עם סיום עבודתך להרשם בשירות התעסוקה כדורשת עבודה לצורך דמי אבטלה. מאחר ואת בהריון,תדרשי להתיצב רק אחת לחודש. הזכאות לדמי אבטלה נקבעת על סמך תקופת עבודתך הנוכחית והקודמת ונבדקת מיום הרשמתך בשירות התעסוקה אחורה לתקופה של 18 חודשים,בה עלייך לצבור 360/300 ימי עבודה לעובד בשכר יומי/חודשי. סביר להניח שיש לך את תקופת העבודה המזכה בדמי אבטלה-תקופת אכשרה. קיראי בקישור מטה בנושא אבטלה בקישור שיפתח,יש לך מימין,מפתח לפי נושאים בנושא האבטלה. ג - דמי לידה את זכאית לדמי לידה בא היום,שכן,סיימת את עבודתך בהיותך בהריון וצברת את התקופה הנדרשת כמפורט להלן: דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע . היום הקובע=היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה קיראי בהרחבה בקישור בנושא ובסעיפים מימין לקישור. תרגישי טוב ובהצלחה.