לא חתמת לחינם

  • בעיה לא הוגנת
    שאול | 10/11/2008 18:04

    עבדתי בחברה ממשלתית 5 שנים והשתכרתי כ11000 ש"ח ברוטו בחודש. עפ"י טבלת ביטוח לאומי אני זכאי לכ5000 ש"ח בחודש כדמי אבטלה. פיטרו אותי ב7 לספטמבר מ"היום להיום" ושילמו לי פיצוי עבור אי הודעה מוקדמת עבור התקופה מה8 לספטמבר ועד 30 לאוקטובר(אז היה אמור החוזה המקורי שלי להיגמר) אלא שהמשכורת שלנו בנויה כך שהביב הוא נמוך מאוד ויש 1001 תוספות כך שזה מצטבר לסכום יפה. עבור ימי פיצוי עבור אי ההודעה המוקדמת- אין אפשרות לקבל דמי אבטלה. כך שהפסדתי משני הכיוונים: מחד אני לא זכאי לדמי אבטלה אשר בצורה אבסורדית יוצא שסכומם גבוהה מסכום הפיצוי-בתקופה זו ,ומאידך הפיצוי עבור אי ההודעה רחוק מאוד מהשכר ה"רגיל" שהייתי נוהג לקבל. כך ש"נדפקתי" משני הכיוונים. רק כעת (לאחר שאני חותם אבטלה כבר חודשיים) ראיתי שחתמתי ל"חינם" היות ואני לא אקבל על כך דבר. מה עושים? (אני מוכן לוותר על הפיצוי עבור אי ההודה ולקבל דמי אבטלה במקומם) ואולי אפשר לתבוע את החברה בה עבדתי שישוו את הפיצו למשכורת ה"ריאלית" אותה קיבלתי?

    • לא חתמת לחינם
      זאב גיא עו"ד | 10/11/2008 19:08

      שאול שלום אנא פרט שוב האם פוטרת "מהיום להיום" או שזה רק ביטוי ובעצם אמרו לך "שב בבית עד סוף החוזה" ויום הפיטורין של סוף החוזה. אם סוף החוזה זה יום הפיטורין זה היום שיתחיל את דמי האבטלה. היציאה ללשכת התעסוקה נועדה קודם כל לחיפוש עבודה, ולכן זה לא לחינם, (אלא אם כן לא התכוונת לחפש עבודה) לא נראה לי שתוכל לתבוע את החברה שפיטרה אותך ושלמה לך פיצוי הודעה מוקדמת. הלואי כל המעסיקים כך. בברכה עו"ד זאב גיא בברכה

      • ממש פוטרתי "מהיום להיום"
        שאול | 10/11/2008 19:29

        לא בתור ביטוי...באמת. אך לא הבנתי מתשובתך מה זה משנה בפועל? נפגעתיצ כלכלית מה"פיצוי" שניתן לי היות וה3500 ש"ח שנתנו לי עבור כל חודש זהו סכום נמוך ממה שהייתי מקבל מהביטוח הלאומי. אי אפשר לעשות איזשהו קיזוז כדי שלא אצא נפסד?

        • ביאור קטן
          שאול | 10/11/2008 19:35

          בדו"ח לביטוח לאומי נרשם: יום הפיטורין-7.9, פיצוי עבור הודעה מוקדמת: 8.9-30.10. אפשר בצורה פשוטה לראות שסכום המשכורת החודשית היא כ11000, והפיצוי בגין כמעטא חודשיים הוא:7000 ש"ח. אם זה אמור לפצות עבור דמי העבודה זה מחטיא את המטרה. והטעה אף אותי. כי הייתי מוותר על זכות פיצויי זו והייתי מעדיף לקבל דמי אבטלתי מהביטוח הלאומי.

    • הודעה מראש ודמי אבטלה
      אורנה | 10/11/2008 19:12

      שלום שאול, חבל שלא הסבירו לך מראש, שעליך להרשם רק פעם אחת בשירות התעסוקה, סמוך ליום הפסקת עבודתך על מנת לקבע את זכאותך לדמי אבטלה, והיית אמור לחזור להרשמה באופן שוטף רק בתום התקופה שקבלת בגינה את דמי ההודעה המוקדמת. חשוב לדעת,שהימים בהם נרשמת ולא קבלת עליהם פיצוי, נשמרים לזכותך ואתה יכול להמשיך להרשם בשירות התעסוקה,כל עוד לא מפנים אותך לעבודה ולקבל דמי אבטלה. בהצלחה.

      • לא לגמרי הבנתי
        תולי | 10/11/2008 19:31

        "חשוב לדעת,שהימים בהם נרשמת ולא קבלת עליהם פיצוי, נשמרים לזכותך ואתה יכול להמשיך להרשם בשירות התעסוקה,כל עוד לא מפנים אותך לעבודה ולקבל דמי אבטלה." כלומר?

        • דמי אבטלה
          אורנה | 10/11/2008 23:30

          אנסה להסביר: הימים בהם התיצבת בשירות התעסוקה ולא קבלת בעבורם תשלום עבור דמי אבטלה(רשמתי פיצוי והכוונה היא לדמי אבטלה), ז"א,הימים בהם נרשמת ולא קבלת עליהם דמי אבטלה, לא הלכו לאיבוד,אלא עומדים לזכותך בסך ימי הזכאות והחל מ-1.11.2008 אתה זכאי למלוא ימי האבטלה על פי גילך,כל עוד אתה מתיצב בשירות התעסוקה ולא מופנה לעבודה. בהצלחה.