ראה הסבר מאתר המל"ל ועל פיו הינך זכאי לדמי אבטלה

  • דמה אבטלה למקבל קצבת נכות מעבודה
    ג. אשרי | 08/11/2008 21:09

    שלום, יש לי 49% נכות לצמיתות עקב תאונת עבודה. אני מעל גיל 36, מפרנס יחיד לאשה ושלושה ילדים (מתחת לגיל 10). לאחרונה פוטרתי מעבודתי. אני מקבל מדי חודש קצבת נכות (כאמור, נכה תאונת עבודה). האם אני זכאי לדמי אבטלה, שהרי ברור שאי אפשר לפרנס 5 נפשות מדמי קצבת הנכות. תודה.

    • ראה הסבר מאתר המל"ל ועל פיו הינך זכאי לדמי אבטלה
      חיים רייזלר | 08/11/2008 21:46

      אבטלה - למקבל קצבאות נוספות במוסד סייג לזכאות לדמי אבטלה: מובטל המקבל אחד מן התשלומים הבאים, לא יהיה זכאי בעד אותו הזמן לדמי אבטלה: דמי פגיעה עקב תאונה בעבודה. דמי לידה תגמולים למשרתים במילואים (תגמול המילואים למובטל יהיה לפחות בשיעור דמי האבטלה, אילולא יצא למילואים. על המובטל לדווח ללשכת שירות התעסוקה על שירותו במילואים, כדי שלא יירשמו לו בטעות, ימי אבטלה בזמן השירות במילואים). דמי חופשה, המשולמים לפי חוק חופשה שנתית או לפי הסכם קיבוצי או לפי חוזה עבודה. כל תשלום אחר, שנועד לפצות על הפסד שכר, כפי שקבע שר הרווחה. מובטלת, שזכאית גם לדמי אבטלה וגם לקצבת זקנה בעד אותו הזמן, תקבל את הקצבה הגבוהה מבין השתיים (החישוב ייעשה מדי חודש בחודשו). כל תשלום אחר, שנועד לפצות על הפסד שכר, כפי שקבע שר הרווחה. מובטלת, שזכאית גם לדמי אבטלה וגם לקצבת זקנה בעד אותו הזמן, תקבל את הקצבה הגבוהה מבין השתיים (החישוב ייעשה מדי חודש בחודשו). תובע אבטלה שנקבעו לו 100% אי כושר ו-100% נכות רפואית, רואים בו כמי שאיבד לחלוטין את כושר העבודה ולא יהיה זכאי לדמי אבטלה. בכפוף לאישור מחלקת אבטלה על עמידה בתנאי הזכאות. בהצלחה.

    • דמי אבטלה למקבל קצבת נכות מעבודה
      אורנה | 08/11/2008 22:22

      מוסיפה לתשובתו של חיים רייזלר: במקרה בו יש לעובד מסוגלות לעבודה וצבר את *תקופת האכשרה לדמי אבטלה כמפורט בהמשך,לא יקזזו את הקצבה החודשית אותה הוא מקבל מדמי האבטלה. *תקופת האכשרה הדרושה כדי להיות זכאי לדמי אבטלה: לעובד בשכר חודשי - עבדת 360 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. לעניין תקופת אכשרה, חודש עבודה מלא יחשב כ- 30 ימים. לעובד בשכר יומי - עבדת 300 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. בחודש שהעובד היומי עבד 18 ימי עבודה או יותר, ייחשב,לצורך חישוב תקופת האכשרה, כאילו עבד 25 ימים באותו החודש. בהצלחה.

      • מה פירוש: כל תשלום אחר, שנועד לפצות על הפסד שכר,
        אשרי | 09/11/2008 11:51

        תודה על תשובתכם, ומה פירוש: "כל תשלום אחר, שנועד לפצות על הפסד שכר, כפי שקבע שר הרווחה." על אילו תשלומים מדובר ?