את רותמת את העגלה עוד לפני שיש לך סוסים קודם גשי

  • שמירת הריון / אישור מחלה חלקי בהריון
    עינב להב | 23/10/2008 23:05

    אני נכנסת בימים אלו ממש לחודש התשיעי להריון (בשעה טובה...) לפי מה שאני יודעת כדי להיכנס לשמירת הריון צריך למלא טפסים מסוימים של ביטוח לאומי ולהחתים את הרופא על זה. הבנתי שיש גם ענין של אישור לעבוד חצי יום?!?!?! גם לזה אני צריכה טופס של ביטוח לאומי? אני שוקלת את זה ברצינות , כי אני מגיעה לסוף היום ממש ממוטטת מכאבי הגב, ולא מסוגלת לזוז איזה 3 שעות מהשניה שאני נכנסת הביתה... אני באמת מוכנה להיסתפק בחצי יום עבודה, ומעדיפה לא להישאר כל היום בבית, אז אם מישהו כאן יודע לתת לי תשובה אשמח לשמוע, זה חשוב לי מאוד! תודה רבה!

    • את רותמת את העגלה עוד לפני שיש לך סוסים קודם גשי
      חיים רייזלר | 24/10/2008 01:30

      לרופא שיאשר לך שאת חייבת להיות בשמירת הריון וגם אז אישור הרופא עובר בדיקה ויש אף מקרים שרופא הביטוח הלאומי אינו מאשר שמירת הריון,איני רופא אך לפי תאורך את מסוגלת לעבוד מספר שעות אז להבנתי כפי שאין חצי הריון אין גם חצי שמירת הריון אך מי אני שאמנע ממך את הזכות לתבוע שמירת הריון ולצורך כך להלן הקישור לאתר המל"ל שמירת הריון : http://www.btl.gov.il/benefits/maternity/Risk_Pregnancy/Pages/default.aspx עייני בכל הסעיפים. ולחילופין אני מציע לך לצאת לחופשת לידה לפני הלידה ישנה אפשרות כזאת ראי הסבר : הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. מקווה שתקבלי את ההסבר בהבנה.ולידה קלה.

      • שמירת הריון או אישור מחלה?
        עינב להב | 24/10/2008 13:43

        את הענין של שמירת הריון מלאה אני מבינה. וכפי שציינתי בהודעה המקורית אני מעונינת להמשיך לעבוד , אבל מעדיפה לעבוד במתכונת מקוצרת של 6 שעות ולא 9. שאלתי הייתה האם גם לאישור כזה אני צריכה אישור של ביטוח לאומי או שלזה מספיק אישור של הרופא- במסגרת ימי מחלה. מתשובתך אני מבינה שרק עבור שמירת הריון מלאה יש צורך במילוי טפסים ואישור של הביטוח הלאומי, ועבור אישור כמו שאני מבקשת ניתן להיסתפק באישור מחלה רגיל. האם נכון? תודה עינב

        • שמירת הריון חלקית
          אורנה | 01/11/2008 21:39

          שלום עינב, ניתן לקבל קצבה לשמירת הריון חלקית, למרות שבביטוח הלאומי לא אוהבים לתת מידע על כך. היה פסק דין בנושא ,בתיק עב"ב 289/05 המוסד לביטוח לאומי נ' אל על משעני, בו נפסק תשלום חלקי עבור שמירת הריון. אם יש בידייך אישור מרופא מומחה לנשים ולידה,מלאי תביעה לשמירת הריון.ראי הטפסים בקישורים מטה. תרגישי טוב ובהצלחה.