להלן התשובה השלמה על הסיבות להארכת חופשת לידה

  • דמי לידה
    אושרית | 22/10/2008 11:52

    עם ילדתי ילדה שהייתה מאושפזת בפגיה העם מותר לי להאריך את חופשת הלידה ולקבל תשלום

    • להלן התשובה השלמה על הסיבות להארכת חופשת לידה
      חיים רייזלר | 23/10/2008 00:20

      דמי לידה - הארכת חופשת הלידה ותשלום נוסף - בעקבות לידה רב-עוברית או אשפוז לידה רב-עוברית (יותר מילד אחד) אשפוז של הנולד או של היולדת אשפוז ממושך של הנולד פיצול חופשת הלידה הודעה על הארכה או פיצול של חופשת הלידה לידה רב-עוברית (יותר מילד אחד) יולדת שילדה יותר מילד אחד בלידה אחת זכאית להאריך את חופשת הלידה (חופשת הלידה הרגילה היא 14 שבועות, מהם 7 שבועות לכל היותר לפני יום הלידה המשוער, והשאר – לאחר יום הלידה) ולקבל דמי לידה נוספים בעד זמן ההארכה, כמפורט להלן: מי שזכאית לדמי לידה בעד 14 שבועות - זכאית להאריך את חופשת הלידה ב-3 שבועות בעד כל ילד נוסף שנולד. כלומר מי שילדה תאומים זכאית לחופשת לידה ולדמי לידה בעד 17 שבועות, מי שילדה שלישייה - בעד 20 שבועות וכו'. מי שזכאית לדמי לידה בעד 7 שבועות - זכאית להאריך את חופשת הלידה בשבועיים בעד כל ילד נוסף שנולד. כלומר מי שילדה תאומים זכאית לחופשת לידה ולדמי לידה בעד 9 שבועות, מי שילדה שלישייה - בעד 11 שבועות וכו'. אשפוז של הנולד או היולדת יולדת, שהיא או ולדה צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה הרגילה ל-15 ימים לכל הפחות - זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופת האשפוז ולכל היותר ב-4 שבועות נוספים, ולקבל דמי לידה נוספים בעד זמן ההארכה. יולדת הזכאית לדמי לידה חלקיים (עבור 7 שבועות) תהיה זכאית להאריך את החופשה לכל היותר בשבועיים נוספים. אשפוז ממושך של הנולד יולדת, שהוולד שלה צריך להיות מאושפז בבית החולים 6 שבועות או יותר, זכאית להאריך את חופשת הלידה בתקופה הנוספת על התקופה המפורטת למעלה בסעיף "אשפוז של הנולד או היולדת": תקופת האשפוזהארכת החופשה (נוסף על ההארכה שצוינה למעלה) 6 שבועות לפחותשבוע אחד 8 שבועות לפחות2 שבועות 10 שבועות לפחות3 שבועות 12 שבועות לפחות4 שבועות פיצול חופשת הלידה בעקבות אשפוז של הנולד יולדת שהיא או הוולד שלה צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה הרגילה ליותר משבועיים, רשאית לפצל את חופשת הלידה כך: 3 שבועות לפחות לאחר יום הלידה, והשאר – לא יאוחר מהיום שיצא הנולד מבית החולים. עם שובה של היולדת לעבודתה (בתום 3 שבועות לפחות מיום הלידה) ייפסק תשלום דמי הלידה, ויתרת דמי הלידה תשולם עם חידוש חופשת הלידה. הגשת תביעה להארכת החופשה או לפיצול החופשה ולתשלום נוסף יולדת שהאריכה או פיצלה את חופשת הלידה עקב אשפוזה או האשפוז של הנולד, תמלא טופס תביעה להארכה או פיצול דמי לידה/ דמי חופשה למאמצת ותשלח אותו לסניף הביטוח הלאומי מוקדם ככל האפשר. לטופס התביעה יש לצרף אישור מבית החולים, שיירשמו בו הפרטים של היולדת ושל הילד וזמן האשפוז. עובדת שכירה תמציא אישור מן המעסיק על ההארכה או הפיצול של חופשת הלידה; עובדת עצמאית תמציא הצהרה בכתב. ועל שאר זכויותיך תוכלי לעיין בכל סעיפי הקישור דמי לידה. בהצלחה.