אבטלה לאחר לידה

  • אבטלה לאחר לידה
    גל | 06/10/2008 22:34

    שלום רב, 1. שמעתי ש... תקופת ההמתנה בין ההתפטרות לאחר חופשת לידה, לבין קבלת דמי האבטלה שעמדה על 90 יום התבטלה. האם זה נכון? 2. איך נעשה החישוב לתשלום דמי הלידה- לפי הברוטו או לפי הנטו? 3. האם בתקופת דמי האבטלה (100 ימים?!), ניתן לשלוח אותי לכל עבודה, גם אם אני אקדמאית (תואר שני) ובעלת מקצוע? בתודה מראש, גל

    • אבטלה לאחר לידה
      אורנה | 07/10/2008 18:47

      אם את מתפטרת מעבודתך לאחר הלידה ואין לך סיבה מוצדקת להתפטרותך כמפורט להלן: "מי שהפסיק את עבודתו בגלל סיבה מוצדקת, כגון מצב בריאותו שלו, של בן זוגו או ילדיו, או הרעת תנאים בעבודה, צריך להמציא את המסמכים המתאימים להוכחת טענותיו". יהיה עלייך להמתין 90 יום מיום התפטרותך לקבלת דמי אבטלה, א ב ל ,עלייך להתייצב סמוך ליום הפסקת עבודתך בשירות התעסוקה להרשמה ראשונה בלבד כדי לשמור על תקופת האכשרה הנדרשת לדמי אבטלה כמפורט בקישור המצ"ב: http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/תנאי%20זכאות.aspx את חוזרת להרשמה באופן שוטף כעבור 90 יום. משאלות שעלו כאן לאחרונה,אני מבינה שיש דרישה של שירות התעסוקה להתיצבות גם בתקופת ההמתנה,כאשר לא משולמים דמי אבטלה,לצורך שיבוץ בעבודה. חישוב דמי הלידה נעשה לפי הברוטו כולל נסיעות,עליו את משלמת דמי ביטוח לאומי(בד"כ יש בתלוש השכר משבצת חודשי/מצטבר לברוטו לצורך ביטוח לאומי. החישוב נעשה על פי ממוצע שכרך ב-90 הימים כמפורט להלן: "לעובדת שכירה או לעובדת עצמאית – על-פי החוק מחושבים דמי הלידה ליום על-פי מלוא שכרה או הכנסתה כעצמאית של היולדת בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו הפסיקה את עבודתה, לחלק ב–90, אך לא יותר ממקסימום דמי הלידה ליום. " ראי הקישור בהרחבה מצורף מטה. תוכלי לקרא בטבלה המצורפת לגבי גובה דמי האבטלה להם תהיי זכאית על פי גילך(תשומת לבך לגילאים לפני/אחרי 28) אכן,לאחר שבועיים או יותר,על פי גילך,תוכלי לראות בקישור משירות התעסוקה המצ"ב,אם לא תמצא לך עבודה בהתאם להשכלתך,נסיונך ושכרך,תופני לכל עבודה המתאימה למצב בריאותך בלבד: http://www.taasuka.gov.il/Taasuka/Employee+Services/General+Info/UnemploymentDeserving.htm בהצלחה,ברכות ללידה קלה וגמר חתימה טובה.