תיקון תאריכים

  • שאלה לגבי דמי אבטלה
    שאולי | 27/09/2008 17:41

    שלום, אני עבדתי מ15 ספטמבר 2007 עד ל8 אוגוסט 2008 . המעסיק הודיע לי על קיצוץ בימי העבודה שלי ל4 במקום 5 ולכן השכר יהיה נמוך יותר. האם אני זכאי לדמי אבטלה?

    • תיקון תאריכים
      שאולי | 27/09/2008 17:42

      עבדתי בין 15 ספטמבר 2007 עד 8 ספטמבר 2008

    • השאלה היא לדעתי האם בדין מפוטר או כמתפטר ראה הסבר
      חיים רייזלר | 28/09/2008 01:09

      אבטלה - מהי התפטרות מוצדקת? התפטרות מוצדקת היא התפטרות הנובעת מאחת מהסיבות הבאות: 1. התפטרות עקב מצב בריאותי לקוי של התובע או של בן משפחתו. 2. התפטרות בגלל הרעה מוחשית בתנאי עבודה, או נסיבות אחרות שביחסי העבודה שבהן לא ניתן לדרוש מהעובד שימשיך בעבודתו. במידה ותוכר בדין מפוטר לאור הרעת תנאיך תהיה זכאי מיידית במידה ותעמוד בתנאי הזכאות ראה בקישור במידה ולא והתפטרותך לא תוכר בדין מפוטר תרשם מיידית ותהיה זכאי לאחר 90 יום ראה הסבר המל"ל: לתשומת לבך חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהה אתה עלול לאבד את זכאותך. גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה), חשוב שיתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי שלא יאבד את זכאותו. בהצלחה ושנה טובה.

    • דמי אבטלה
      אורנה | 28/09/2008 07:45

      מוסיפה לתשובת חיים רייזלר האם שאלתך מתיחסת להפסקת עבודה בגלל פגיעה בשכרך, או אתה מבקש לבדוק השלמת הכנסה? תוכל לעיין בקישור המצורף מטה בנושא. ישנם תנאים מקדימים לקבלת הבטחת הכנסה כגון הכנסתך והכנסת בן/בת הזוג,רכב משנתון ונפח מסויים,וחסכון בבנק שלא יעלה על 29,000 ש"ח ליחיד או 44,000 ש"ח לזוג, כמו גם תחוייב בהתיצבות אחת לחודש בשירות התעסוקה והעברת תלוש המשכורת לצורך בדיקת ההשלמה לביטוח הלאומי. תוכל לקרא על כל הנתונים כמפורט בקישור הבטחת הכנסה=השלמת הכנסה. במקביל תוכל לחפש בינתיים עבודה אחרת... בנושא דמי אבטלה=עזיבת עב' האם עבדת במקום עבודה אחר בתקופה של 18 חודשים אחרונים? שכן,על פי תאריכי העבודה אותם ציינת,אתה ממש גבולי עם ימי העבודה ועליך לצבור 300 ימי עבודה לעובד בשכר שעתי/יומי ב-12 חודשים(כאשר 18 ימי עבודה ילקחו בחשבון כ-25 ימי עבודה). מקווה שתמצא את הפתרון המתאים לך ביותר. בברכה לשנה טובה יותר.