את צריכה לצבור 360 יום כעובדת חודשית או 300 יום

  • זכאות לדמי אבטלה
    שירה | 27/09/2008 17:27

    שלום, אני עובדת ע"ב משכורת חודשית ופוטרתי לאחר 11 וחצי חודשים. האם אהיה זכאית לדמי אבטלה? (יהיו לי 12 תלושים אבל החודש הראשון לעבודתי הוא עבור משכורת חצי חודש כי התחלתי באמצע אוקטובר ואני מסיימת בסוף ספטמבר) תודה, שירה

    • את צריכה לצבור 360 יום כעובדת חודשית או 300 יום
      חיים רייזלר | 28/09/2008 00:33

      כעובדת יומית בתוך ה-18 חודשים האחרונים ועליך לעמוד על כך שיהיו לך תלושים ל-12 חודשים מלאים על מנת להיות זכאית לדמי אבטלה ראי הסבר אלו ימים נחשבים: תקופת האכשרה הדרושה כדי להיות זכאי לדמי אבטלה: לעובד בשכר חודשי - עבדת 360 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. לעניין תקופת אכשרה, חודש עבודה מלא יחשב כ- 30 ימים. לעובד בשכר יומי - עבדת 300 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. בחודש שהעובד היומי עבד 18 ימי עבודה או יותר, ייחשב,לצורך חישוב תקופת האכשרה, כאילו עבד 25 ימים באותו החודש. אפשר לרכוש את תקופת האכשרה רק מגיל 18. תקופות עבודה שקדמו לגיל 18 לא יובאו בחשבון. במניין הימים לתקופת אכשרה ייכללו: ימי עבודה ימי חופשה וחג ששולם בעדם שכר ימי אבל ימי שירות סדיר - עד 180 ימים ימי שירות מילואים ימי מחלה שבעדם היה העובד זכאי לדמי מחלה. ימים שבעדם שולמו דמי פגיעה בעבודה. ימים שבעדם שולמו דמי לידה. ימים שבעדם שולמה גמלה לשמירת הריון. שני חודשי החל"ת הראשונים בהם חייב המעסיק בתשלום דמי ביטוח בעד העובד. במניין 540 הימים לא יימנו התקופות האלה: ימי הכשרה מקצועית - על פי הפניה או אישור של שירות התעסוקה - עד 360 ימים. ימי מחלה או תאונה - עד 180 ימים. חופשת לידה (כולל שמירת הריון וחופשה ללא תשלום אחרי הלידה על פי "חוק עבודת נשים"). ימי היעדרות מעבודה מסיבות שאינן תלויות ברצונו של העובד - עד 30 ימים. בהצלחה ושנה טובה.

    • דמי אבטלה
      אורנה | 28/09/2008 07:51

      מוסיפה לתשובתו של חיים רייזלר שלום שירה, האם יש לך תקופות עבודה ממקומות עבודה נוספים ב-18 החודשים האחרונים? האם שרתת בשנה הקודמת? תקופות עב' נוספות במהלך 18 חודשים אחרונים גם נלקחים בחשבון. לחייל/חיילת משוחררת לאחר שירות צבאי,נלקחים גם 180 ימי שירות כימי עבודה. בהצלחה ושנה טובה.

      • לא הבנתי...
        שירה | 28/09/2008 17:56

        תודה על התשובה, אבל האם הבנתי נכון שצריך 12 תלושים מלאים, ז"א שאם חודש אחד (הראשון) הוא רק חצי חודש אז לא מגיעים לי דמי אבטלה? (נשמע לי לא הגיוני כי יש לי 12 תלושים) תודה, שירה (ואני לא עבדתי לפני העבודה הזאת בכלל ומזמן כבר השתחררתי)

        • דמי אבטלה
          אורנה | 28/09/2008 22:34

          שלום שירה, כפי שחיים רייזלר הביא בפירוט מאתר ביטוח לאומי, החישוב לעובד חודשי הוא לצבירת 360 ימי עב' שניכו מהם דמי ביטוח או,300 ימים לעובד בשכר יומי. בכל חודש עבודה מלא,מחשבים לעובד בשכר חודשי 30 ימים ולעובד בשכר יומי 25 ימים. אם תכפילי ימים אלה ב-12 תקבלי 360/300 ימי עב'. אם עבדת פחות מחודש מלא,יהיו חסרים לך ימים להשלמה. אם עבדת בשכר יומי/שעתי,גם 18 ימי עבודה בחודש ילקחו בחשבון כ-25 ימים. אם לא צברת את התקופה,יהיה עלייך למצא עב' חלופית,בתקווה שהשכר בעבודה זו יהיה גבוה מדמי האבטלה שיכולת לקבל,המהוים אחוז נמוך מהשכר כמפורט בקישור מטה. תשומת ליבך לגילאים לפני/אחרי 28 בהצלחה וברכות לשנה טובה.