להלן התשובות המבוססות על אתר המל"ל

  • עבודה ב2 מקומות שונים
    אדוה | 15/09/2008 10:26

    1) לצורך קבלת דמי שמירת הריון צריך למלא את 10 המשכורות האחרונות, אך אני עבדתי במהלכן ב2 מקומות שונים. האם צריך למלא פעמיים את חלק המעביד (לגשת גם למקום העבודה הקודם ולהחתים את המעביד) או שמספיק למלא את הפרטים על פי המשכורות ושרק המעביד הנוכחי יחתום? 2) קיבלתי שמירת הריון לאחר שעבדתי רק יומיים וחצי בחודש הזה ולאחר מכן הייתי בשבוע מחלה שמיד לאחריו הוצאתי לשמירת הריון. האם להחשיב את תלוש המשכורת הזה על יומיים וחצי עבודה בדו"ח לביטוח לאומי?

    • להלן התשובות המבוססות על אתר המל"ל
      חיים רייזלר | 15/09/2008 23:44

      שמירת היריון - אופן הגשת התביעה תביעה לגמלה לשמירת היריון יש להגיש בסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב למקום המגורים בטופס גמלה לשמירת היריון ובנוסף לצרף טופס אישור רפואי לשמירת היריון חתום בידי רופא מומחה לנשים ולידה. את התביעה יש להגיש לאחר שחלפו 30 ימים של שמירת היריון. עובדת שכירה תבקש ממעבידה לאשר בטופס את הפרטים בדבר חודשי עבודתה ובדבר שכרה ב–10 החודשים שקדמו להפסקת עבודתה (אם עבדה אצל כמה מעבידים, תצרף אל הטופס אישור מכל אחד ואחד מהם). עובדת עצמאית תרשום בטופס התביעה את סניף המוסד לביטוח לאומי שהיא משלמת בו את דמי הביטוח. מי שהייתה בהכשרה מקצועית או בשיקום מקצועי, בתקופה ששולמו בעדה דמי ביטוח, תצרף לתביעה אישור ממשרד הבריאות או ממשרד התעשייה בדבר מקום ההכשרה או השיקום וזמן ההכשרה או השיקום. דאי הסבר על שאלתך השניה : שמירת היריון - שיעורי הקצבה ובכלל אני מייעץ לך לעיין בקישור אמהות על כלל זכויותיך עייני בכל הסעיפים:שיעור הגמלה ליום יהיה בסכום הנמוך מבין שני הסכומים האלה: 1. הסכום הבסיסי מחולק ב-30 - 248.10 ש"ח (החל ב- 01.01.2008) . 2. שכרה של האישה (החייב בדמי ביטוח) ברבע השנה שקדם להפסקת העבודה עקב שמירת ההיריון, מחולק ב–90. מסכום זה מנוכים 4% לפי חוק ההסדרים. על הסכומים האלה משולמת תוספת יוקר ומנוכים דמי ביטוח לאומי, דמי ביטוח בריאות ומס הכנסה. הגמלה תשולם לחשבון הבנק של התובעת בעד כל תקופה של שמירת היריון (בעד התקופה הראשונה - אם היו בה 30 ימים רצופים לפחות ובעד כל תקופה נוספת - אם היו בה 14 ימים רצופים לפחות). הגמלה משולמת בכל 20 לחודש בעד החודש הקודם. בכל מקרה, לא תשולם גמלה לתקופה העולה על שבועיים, לפני היום שנערכה לתובעת הבדיקה הרפואית הראשונה שבה נקבע שהיא זקוקה לשמירת ההיריון. ושתהיה לידה קלה.