הלוואה מקרן ההלוואות בקניית רכב חדש

  • תביעה למענק מיוחד
    רמי | 14/09/2008 17:44

    שלום לכם אני מוגבל בניידות 80אחוז לצמיתות אני בלי כסא גלגלים אני מתהלך עם קביים מחוסר יציבות . אני נכה עקב מחלה נדירה וזה לא קשור לעבודה(נכות לא מעבודה) האם יש דבר כזה מענק מיוחד לרכב . חוץ מההלואה העומדת שהם נותנים על המיסים . כי אני צריך רכב לשיקום שלי מחדש ולעבוד איתו . תודה מראש

    • הלוואה מקרן ההלוואות בקניית רכב חדש
      גלי | 14/09/2008 22:53

      שלום רמי יש את ההלוואה הזו, אבל היה כתוב באתר שלהם שזה רק מעל 90 % ניידות ומעלה. מצרפת מאתר מל"ל: לזכאים לרכב פרטי המוסד לביטוח לאומי רשאי לתת למוגבל בניידות הזכאי לרכב פרטי, שיש לו ליקויים חמורים והכנסתו מעבודה נמוכה, הלוואה מקרן הלוואות לקניית רכב, וזאת נוסף על הלוואה עומדת למימון המיסים. הזכאות היא לבעלי רשיון נהיגה בלבד. ההלוואה לזכאים לרכוש רכב פרטי ניתנת באחד מן המקרים האלה: 1. זו קניית רכב ראשון. 2. חלפו חמש שנים מיום קבלת ההלוואה העומדת הקודמת. 3. אושרה הלוואה עומדת להחלפת רכב בטרם עת, מפני שהמכון הרפואי קבע, שיש למוגבל בניידות הגבלות חדשות בנהיגה, שאינן מאפשרות לו להוסיף ולהשתמש ברכב שברשותו. 4. המוגבל בניידות קיבל הלוואה עומדת כמי שאין לו רשיון נהיגה, ואחר כך נעשה בעל רשיון נהיגה, ונזקק לרכב גדול יותר מהרכב שברשותו. על מוגבל בניידות שזכאי להלוואה מקרן ההלוואות לרכישת רכב פרטי, לעמוד בתנאים העיקריים האלה (ישנם תנאים נוספים): 1. מלאו לו 18 שנים ועדיין לא מלאו לו 60 שנים. 2. נקבעה לו מוגבלות בניידות בשיעור של 90% לפחות. 3. הוא בעל רשיון נהיגה בר-תוקף. 4. הכנסתו מעבודה עולה על 25% מהשכר הממוצע במשק - 1,916 ש"ח (החל ב- 01.01.2008) , או שהוא תלמיד במוסד מוכר על-ידי משרד העבודה והרווחה או מועסק במפעל מוגן, הכול במשך 12 חודשים לפחות, אפשר גם לא רצופים, מתוך 18 החודשים שקדמו להגשת הבקשה לסיוע מהקרן. 5. סכום הכנסותיו והכנסות בן/בת זוגו, מעבודה ושלא מעבודה, אינו עולה על 150% מהשכר הממוצע במשק - 11,495 ש"ח (החל ב- 01.01.2008) . לא מובאים בחשבון קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ילדים ותשלומים הניתנים בעבור החזקת רכב או בעבור השתתפות בהוצאות ניידות עקב נכות.