דמי לידה לפי מקדמות ולא לפי הנהלת חשבונות

  • עצמאית(עוסק פטור) בהריון.
    א | 13/09/2008 17:08

    שלום . בפברואר(לפני 8 חודשים) פתחתי תיק של עוסק פטור בביטוח הלאומי ומס הכנסה. לפני זה, לא עבדתי כחצי שנה. היום אני בתחילת הריון. הבנתי שאוכל לקבל דמי לידה לפי ממוצע הכנסות של שלושת החודשים, שקודמים ללידה. שאלה: האם מדובר בממוצע הכנסות לאחר ניקוי הוצעות? (כאשר ביקשתי מרואה החשבון אישור על הכנסות על 3 חודשים אחרונים, לצורך הלוואה, הוא נתן לי אישור אחרי ניקוי הוצעות והסכום שנשאר היה מאוד קטן). האם כדאי לי לא לרשום את ההוצעות בספר התקבולים בשלושת החודשים שקודמים ללידה? ולהוסיף אותם אחרכך(הרי מדובר על הכנסות והוצעות לאורך כל השנה, שמתחלקות בממוצע בסוף) השאלה השניה: מה הכוונה "מבוטחת בביטוח הלאומי"? הבנתי שבמידה והאשה מבוטחת שנתיים בביטוח הלאומי, היא תקבל 3 חודשים דמי לידה. במידה והאשה מבוטחת שנה, היא תקבל 6 שבועות של דמי לידה. האם העובדה שלא עבדתי כחצי שנה(סוף 2007-תחילת 2008) לפני פתיחת העסק, אומרת שלא הייתי "מבוטחת" בביטוח הלאומי?חשוב לציין ששילמתי לביטוח לאומי בזמן שלא עבדתי, כדי שלא יהיה לי חוב. תודה רבה על היעוץ.

    • דמי לידה לפי מקדמות ולא לפי הנהלת חשבונות
      זאב גיא עו"ד | 13/09/2008 22:42

      א שלום אני רוצה קודם כל להתייחס לשאלה "כיצד לרשום את ההוצאות". כדאי לרשום אותם בזמן אמת. יש לזה השלכות נוספות שצריך לקחת אותן בחשבון. התייעצי עם רואה החשבון שלך. לעצם העניין. יש הבדל בין הלוואה בנקאית והדרישה למידע בעניין הרווח שלך, לבין דמי הלידה המחושבים עפ"י המקדמות שאת שילמת בשלושת החודשים הרלוונטיים ובלי קשר לתוצאה העסקית שלך. לכן כל עניין רואה החשבון ורישום ההוצאות איננו רלוונטי לצורך דמי הלידה שתקבלי. מכל מקום כעוסקת פטורה אני מניח ששילמת מקדמות מינימאליות, ולכן גם דמי הלידה יהיו בהתאם. לעניין היקף דמי הלידה. המידע שקיבלת נכון בעיקרון. צריך תקופת אכשרה של 10 מתוך 14 חודשים (או 15 חודשי מתוך 22 חודשים שלפני הלידה) כדי לקבל דמי לידה עבור 14 שבועות. (תקופת אכשרה במקרה זה הכוונה מספר החודשים שעבדת או ששילמת בגינם מקדמות (אם עבדת ולא דיווחת חודשים אלה לא יוכרו לצורך תקופת האכשרה) אם תקופת האכשרה היא 6 חודשים מתוך 14, תקבלי דמי לידה עבור 7 שבועות בלבד. להלן החוק. השפה היא משפטית ולא בהכרח קלה. אני מקווה שחיים או אורנה יצרפו את ההסבר שמופיע באתר ואז ניתן יהיה גם להבין וגם להשוות. מכל מקום שתהייה לידה קלה . עו"ד (יועץ מס) זאב גיא ".50* (א) מבוטחת ששולמו בעדה דמי ביטוח משכרה כעובדת או ששילמה דמי ביטוח מהכנסתה כעובדת עצמאית (בסעיף זה - דמי ביטוח), תהיה זכאית לדמי לידה - (1) בעד פרק זמן של 14 שבועות - אם שולמו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום הקובע או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ליום הקובע; (2) בעד פרק זמן של 7 שבועות - אם שולמו דמי ביטוח בעד 6 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום הקובע. . " (חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 - רבדים - מאגר נבו)