שאלה מעניינת ואני מקווה שאיני טועה בתשובתי יתכן

  • דמי אבטלה
    סימה ח. | 11/09/2008 23:37

    לאחר שקיבלתי מכתב פיטורין, שובצתי מחדש לעבודה בהיקף של חצי משרה. 1. האם אני זכאית לדמי אבטלה? במידה ואחליט לא לקבל את מחצית המשרה? 2.מכיוון שיש כאן פגיעה רצינית בהכנסתי, האם אהיה זכאית להשלמת הכנסה?- בעלי עובד

    • שאלה מעניינת ואני מקווה שאיני טועה בתשובתי יתכן
      חיים רייזלר | 12/09/2008 01:47

      וכדי לך לקבל את דמי האבטלה במידה ואת עומדת בתנאי הזכאות כי במידה ותדרשי דמי אבטלה והנוסף תעבדי בחצי משרה השכר עבור החצי משרה יקוזז מדמי האבטלה שאת אמורה לקבל ראי הסבר המל"ל: אבטלה - האם מובטל שיש לו הכנסות מעבודה יכול לקבל דמי אבטלה? מובטל שיש לו הכנסה מעבודה בתקופה שבעדה הוא מקבל דמי אבטלה, חייב לדווח על ההכנסות האלה. ההכנסות ינוכו מדמי האבטלה המגיעים לו. כל זאת במידה ואת עומדת בתנאי הזכאות ראי בקישור המצורף: http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/default.aspx יש הסבר מלא כיצד לפעול וכדי לך להתייצב מיידית בלשכת התעסוקה בכדי לשמור על זכויותיך במידה ואינך עומדת בתנאי הזכאות,אני מניח שבעלך משתכר מעל 4000ש"ח בערך ואז לא תוכלי לקבל השלמת הכנסה כי אתם נבדקים כזוג.מקווה שהבנת את תשובתי.בהצלחה.

      • חיים צודק. זכאית לדמי אבטלה חלקיים.
        זאב גיא עו"ד | 12/09/2008 13:52

        סימה שלום אחד מתנאי הזכאות לדמי אבטחה, היא הנכונות להעמיד עצמך לעבודה. דמי אבטלה מטרתם להחליף את הכנסת המבוטח לתקופה מוגבלת (בזמנים קשים למבוטח). בהנחה שאת יכולה ומוכנה לעבוד יום מלא ומצאת עבודה חלקית בלבד, תהיי זכאית לדמי אבטלה על אותו חלק מהיום לגביו לא מצאת עבודה, ולא הוצעה לך עבודה אחרת ביחס לאותו חלק של היום. מבחינה מעשית החישוב יעשה כפי כפי שחיים ציין, והוא אינו טועה. בברכה עו"ד (יועץ מס) זאב גיא

        • "דמי אבטלה" כמובן ולא "דמי אבטחה"  לת
          זאב גיא עו"ד | 12/09/2008 13:57

    • דמי אבטלה והכנסה נוספת. פס"ד חדש. הלקח ? לערער!
      זאב גיא עו"ד | 12/09/2008 17:44

      סימה שלום לאחר התלבטות האם להרחיב בנושא זה, חשבתי שמאחר והשבוע יצא פס"ד מאד חשוב של ביה"ד הארצי בעניין אבטלה והכנסה נוספת - (בדומה לשאלתך) ואני חושב שזה עשוי לעניין פונים רבים, החלטתי להרחיב, ולאחר מכן להתייחס ללקח הכללי שיש ללמוד מזה. מדובר באדם שנפגע איבד חלק מכושרו לעבוד, והחל מקבל כספים מחברת ביטוח בגין פוליסת אבדן כושר עבודה. במקביל פנה ללשכת עבודה לחפש עבודה שמתאימה לו. ומשלא נמצאה לו עבודה, כמו כל אחר דרש דמי אבטלה. הביטוח הלאומי סירב לשלם את דמי האבטלה בטענה שיש לו הכנסה מקצבת פרישה (אבדן כושר עבודה) ומי שיש לו הכנסה מעבודה או קצבת פרישה לפי ס' 175 לחוק הביטוח הלאומי, יש לנכות אותה מדמי האבטלה. (בדומה למקרה שלך סימה). בענייננו, ביה"ד האיזורי ואחר כך גם הארצי, דחו את טענות הביטוח הלאומי וקבעו שכספים שמקורם בפוליסת אבדן כושר עבודה, אינם קצבת פרישה ואינם הכנסת עבודה, ולכן יש לשלם את דמי האבטלה, גם למי שמקבל מביטוח כלשהו כספי פוליסת אובדן כושר עבודה. זהו פס"ד תקדימי בעניין זה, והבאתי את פסק הדין בשל העקרון הדומה למקרה שלך, והלקח שניתן ללמוד ממקרה זה. החוק לא שונה מזה זמן רב, ויש להניח שעד היום, מאות מבוטחים נדחו ע"י הביטוח הלאומי ולא שולם להם דמי אבטלה בשל פרשנות שגויה של החוק ע"י פקידי הביטוח הלאומי "מהי הכנסת אבדן כושר עבודה". והנה בא אדם שדחו לו את דמי האבטלה, התעקש, בדק את ההחלטה, ופנה לביה"ד, והיום כל המבוטחים זכו שבעתיד ישולם להם דמי אבטלה במקרה כזה עפ"י החוק. כל אותם אלה שעד היום קבלו דחיה בשל אותה סיבה, שתקו, או לא בדקו ולא פנו לביה"ד - הפסידו את דמי האבטלה שהיו מגיעים להם עפ"י החוק, מאידך הביטוח הלאומי הרויח כל השנים מסירובו לשלם דמי אבטלה במקרים דומים. המסקנה: אסור לקבל דחיה מביטוח לאומי בלי לבדוק את הדחיה ע"י גורם חיצוני שאיננו חלק מהביטוח הלאומי. לבדוק. לבדוק. לבדוק. קיבלתם דחיה מהביטוח הלאומי - פנו מייד להתייעצות. במקרים רבים הביטוח הלאומי אולי צודק, אבל במקרה שלך דווקא, אולי הוא אינו צודק. הביטוח הלאומי אינו החוק ואינו קובע את החוק, אלא מיישם אותו על המקרים השונים עפ"י פרשנותו. יכולה להיות טעות בפרשנות החוק על כל המקרים הדומים, ויכולה להיות טעות בישום החוק על המקרה הפרטי שלכם. אז לבדוק כבר אמרתי ?... ועוד דבר חשוב. כאשר בודקים החלטה של הביטוח אסור לבדוק זאת עפ"י מה שכתוב באתר של הביטוח הלאומי. כבר הזכרתי במספר הזדמנויות שהאתר הוא איננו החוק, הוא אינפורמטיבי ומשקף את הפרשנות של ביטוח הלאומי לחוק. (אם כי במקרים רבים זו אכן הפרשנות הנכונה). אם תבדקו רק באתר, תקבלו תשובה דומה למה שקיבלתם מהביטוח הלאומי, כי זו עמדת הביטוח הלאומי והיא גם מופיעה באתר, וזו איננה בדיקה. כדי לבדוק את הביטוח הלאומי במקרה שלכם צריך לראות מה אומר החוק עצמו, ואז לראות אם הביטוח הלאומי יישם את החוק נכון במקרה הספציפי שלכם. בברכה עו"ד (יועץ מס) זאב גיא

      • לעו"ד זאב גיא
        אורנה | 12/09/2008 19:34

        מודה לך מאוד על הבאת הנתונים לידיעה, נושא חשוב ביותר לתועלת התובעים בעתיד ולהשכלתינו הכללית. שבת שלום, אורנה.