תמשיכי עם הביטוח הלאומי

  • הילדה המודאגת לאמה
    הילדה המודאגת לאמה | 11/09/2008 18:59

    ערב טוב לכל הפורום והצוות לאמא שלי יש הרבה בעיות רפואיות וסןבלת מהם ובנוסף התחיל לה לפני שנה בערך דיכאון שהתגבר במשך השנה הגענו לבריאות הנפש עם הפניה של הרופא שלה והנוירולוג שלה לאחר כמה ביקורים בבריאות הנפש הפסיכייאטרית הגדילה את המינון של התרופות שהם קלונקס רסיטל ואלתרול ושאמי תגיע לשם לשיחות.(הובחן אצלה דיכאון מזורי)היא עצמאית הרבה שנים לאחרונה המצב הדרדר אצלה והיא ירדה ב 52% לאחר בירור בבטוח לאומי נאמר לי שאם יש ירידה יותר מ50%אפשר להגיש תביעה לנכות כללית.דיברתי עם הרופא בבריאות הנפש והיא המליצה שאני יגיש את כל המחלות שלה כולל מכתב ממנה(פסיכיאטרית) ושאני יגיש גם לבטוח הפרטי שלה. סידרתי את כל המסמכים הרפואיים שלה ביקשתי מרוהח שלה את השומות ומאזן בוחן לשנת 2008. היום הלכתי לבטוח שלה הפרטי ומסרתי את התיק הרפואי שלה . משם הלכתי לבטוח לאומי הגשתי בגבייה את השומות ואת 2008 הם סידרו את זה ומשם הלכתי לנכות הכללית מסרתי להם את התיק שלה הרפואי. שאלו אותי אם היא עובדת עניתי להם כן חלקי וגם רשום בטופס שלכם ואז הפקידה רמזה שאם היא עובדת היא לא תקבל נכות כללית וידחו אותה.יש לאמא שלי משכנתא ועוד תשלומים אחרים ואני זאת שדוחפת אותה לעבוד כמה שעות עד שיאשרו לה את הנכות מהביטוח שלה ומביטוח לאומי .שאלותי הם: האם עקב זה שהיא עובדת בערך 12 שעות בשבוע וזה שיש ירידה ביותר מ50% בהכנסה ידחו את התביעה שלה? האם היא צריכה לסגור את העסק ולהפסיק לעבוד? מה יקרה אם לא יאשרו חלילה את הנכות שלה בינתיים היא סגרה עסק תאבד את הלקוחות שלה ואז יהיה יותר גרוע כי לא יהיה לה שום מקור פרנסה. מבקשת מהצוות המקסים תשובות ואם יש גם עצות איך ומה לעשות. ב23.6.אורנה מהצוות עזרה לי מאוד ויעצה לי ללכת לבטוח לאומי. תודה רבה רבה שתבורכו מחכה לתשובות ועצות בדחיפות.

    • תמשיכי עם הביטוח הלאומי
      גלי | 11/09/2008 22:22

      וגם עם הפרטי, כי בביטוח לאומי לא מקבלים הרבה... תתכונני לזה שהם יכולים לדחות את התביעה ואז תבקשי מהם פרוטוקול מפורט ותכיני מכתב ערעור. לפעמים זה הולך חלק כבר בוועדה הרפואית הרשאונה, אבל לפעמים צריך להילחם בהם. תמשיכי לשמור מכתבים מרופאים שונים כדי להביא לוועדה.

    • להבנתי מאחר והשתכרותה אכן נפגעה ב-50% וכיום היא
      חיים רייזלר | 11/09/2008 22:37

      עובדת 12 שעות שבועיות עצם עבודה לא יפגע בזכות שלה לעבודה בגלל שכושרה לעבודה ירד ראי הסבר המל"ל: נכות - הזכאים לקצבת נכות חודשית 1. נכה או עקרת בית נכה 2. נכות רפואית – רופא מטעם הביטוח הלאומי קבע למבוטח נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות; או בשיעור של 40% לפחות במקרים שלאחד הליקויים נקבעה נכות רפואית בשיעור של 25% לפחות. לעקרת בית נכה – רופא מטעם הביטוח הלאומי קבע לה נכות רפואית בשיעור של 50% לפחות. 3. דרגת אי-כושר– פקיד התביעות של הביטוח הלאומי קבע שהמבוטח/ת איבדו 50% לפחות מכושרם להשתכר או לתפקד במשק בית. או יותר. "נכה" - תושב ישראל ותושבת ישראל שאינה עקרת בית נכה, שמלאו להם 18 שנים, ועדיין לא הגיעו לגיל פרישה, שעקב ליקוי גופני, שכלי או נפשי ממחלה, מתאונה או מלידה: אין להם הכושר להשתכר ואין הם משתכר סכום השווה ל- 25% מן השכר הממוצע 1,916 ש"ח (החל ב- 01.01.2008) כושרם להשתכר והשתכרותם בפועל הצטמצמו עקב הליקוי (בין בבת אחת ובין בהדרגה) ב–50% או יותר. ל"נכה" תיחשב גם עקרת- בית אם עבדה כשכירה או כעצמאית 12 חודשים רצופים או 24 חודשים לא רצופים ב-48 החודשים, שקדמו להגשת התביעה לקצבת נכות, או שקדמו להפסקת העבודה - למי שהפסיקה לעבוד לאחר הגשת התביעה; וכן אם היא חיה בנפרד מבן זוגה, ולא גרה עמו ב-24 החודשים, שקדמו להגשת התביעה לקצבת נכות או לאחריה. וכן ייחשב ל"נכה" גם מי שהיה "עובד קטין" בסמוך לפני שנגרם לו אי-הכושר להשתכר. "עקרת בית נכה" – תושבת ישראל, שמלאו לה 18 שנים, ועדיין לא הגיעה לגיל פרישה , נשואה, שאינה עובדת אלא במשק ביתה, ובעלה מבוטח בביטוח הלאומי בביטוח זקנה ושאירים, ועקב ליקוי גופני, שכלי או נפשי ממחלה, מתאונה או מלידה (למעט אם עבדה כשכירה או עצמאית): אין לה הכושר לעשות עבודות שמקובל לעשות במשק בית רגיל. או כושרה לעשות עבודות משק בית נצטמצם עקב הליקוי (בין בבת אחת ובין בהדרגה) ב–50% או יותר. וטב היא תעשה באם תמשיך לשמור על העסק באש קטנה ולא תסגור אותו כי לאחרונה עבר חוק שמאפשר לעבוד ולהשתכר ובכל זאת לקבל קצבה חלקית אז שתגיש את התביעה עם כל המסמכים הרלוונטים המגדירים את מצבה נכותה ומגבלותיה ותוכלי ללמוד על נושא נכות כללית בקישור המצורף עיינו בכל הסעיפים על הזכויות והחובות ויש גם גם טפסים להורדה : http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/default.aspx ולא נותר לי לאחל לך בהצלחה ובאם יתעוררו שאלות אורנה ואני כאן לשירותך.

    • נכות כללית
      אורנה | 12/09/2008 20:14

      שלום לך, חזרתי לקרא את החומר שהועלה בתאריך אותו ציינת ואני מבינה שאתם כבר בשלבי תביעה להכרה בנכות ואי כושר עבודה בביטוח הלאומי. מצטרפת לתשובות שכבר קבלת ומקווה שאמך תוכל לקבל גם קצבה חלקית וגם תמשיך לעבוד בעבודה חלקית,מצב בו תוכל לצאת מהבית ולתפקד,כפי שאת מבינה היטב ומעודדת אותה לעשות כך. רציתי להסב לתשומת לבך,מאחר ואיני יודעת את מצבה המשפחתי מספר הילדים ואם הם מתחת לגיל המזכה בקצבת "תלויים" דהיינו עד גיל 18 או למי שמשרת בצבא עד גיל 22 ומה גובה ההכנסה של בן הזוג. אם תשולם לה קצבה בגין אי כושר עבודה מפוליסת הביטוח, ובביטוח הלאומי תהיה הכרה באי כושר ונכות כללית,היא לא תהיה זכאית לתוספת עבור תלויים. תוכלי לקרא בקישור מטה לידיעה כללית,לגובה הקצבה שהיא יכולה להיות זכאית כדי להבין באופן כללי מה התשלומים שיכולים להשתלם לכם. אם יהיו לך שאלות נוספות, תוסיפי אותן בבקשה כתגובה לתשובה שקבלת, כך שאלותייך ישארו ברצף ונקבל גם הודעה שיש תגובה נוספת. בברכת בריאות טובה יותר לאמך שבת שלום, אורנה.

      • לאורנה דחוף-הילדה המודאגת לאמה
        הילדה המודאגת לאמה | 13/09/2008 14:31

        אורנה שבת שלום מה שלומך אני שמחה שקראת את החומר ואני מודה לכולם על העזרה. כל הילדים הם מעל גיל 22 כולם נשואים ואני אכי צעירה מביניהם. אימי גרושה שכך גם בעל אין לה יש לה רק אותנו ונכדים. הענין הוא שאימי חסכה כל השנים בבטוח הפרטי שלה ואם היא לא מקבלת 75% נכות אז היא לא תקבל כלום מהבטוח הפרטי שלה. ובכלל אימי לא יכולה לעבוד יותר בגלל הרבה בעיות רפואיות.היום היא בקושי עובדת .2 לקוחות ביום. ואני פוחדת שאם היא תסגור את העסק ולא יכירו בבעיות הרפואיות שלה יהיה מאוד מאוד גרוע כלכלית. לכן אני לא יודעת מה נגיד בוועדה של בטוח לאומי ולרופא של הביטוח הפרטי שלה. אני מברכת אותך ובכלל את כל הצוות הרבה בריאות ושקט נפשי. מחכה לשמוע מימכם.

        • נכות כללית המשך...
          אורנה | 13/09/2008 18:39

          שלום לך, כפי שרשמו לך לפני, עליכם לקבל מכתב מרופא מומחה, במקרה שלה,הרופאה לבריאות הנפש,בו היא מציינת שאמך אבדה את כושר העבודה שלה עם פירוט מלא לגבי מצבה הרפואי והנפשי. מאחר ואין לנו כאן סמכות רפואית שיכולה לענות לך בנושא, עליה לקבל מכל רופא שהיא מטופלת על ידיו,סיכומי ביקור הכוללים את מצבה הבריאותי והטיפול אותו היא מקבלת. תדאגו לכך שהמסמכים הרפואיים יהיו עדכניים מהשנה האחרונה, כדי שניתן יהיה לדון בהם ולקבוע את מצבה נכון להיום. אם אין לכם מסמכים מעודכנים,ניתן עד לזימונה לוועדה רפואית להשלים חומר,אותו תוכל למסור בוועדה הרופאית המתאימה. בקשר לביטוח אי כושר עבודה שיש לה בחב' הביטוח, מומלץ לבדוק עם חב' הביטוח/סוכן הביטוח, אם יש לה בפוליסה רכיב הנקרא פרנצ'יזה,דהיינו תשלום רטרואקטיבי גם עבור תקופת ההמתנה בעד חודשיים מתוך שלושת החודשים. כמו כן בידקו האם קיים בפוליסה כיסוי עבור אבדן אי כושר עבודה חלקי אם נרכש. בשאלות בנושא הביטוח שלה אני ממליצה להעלות לפורום דיני ביטוח מימין לפורום שלנו. מה שנותר לאחר העברת כל החומר הרפואי לביטוח לאומי הוא להמתין לזימון לוועדות רפואיות(בדיקה רפואית ע"י רופא מקצועי בכל תחום בו הגישה תביעה). מאחלת לכם בהצלחה ובריאות לאמא. שבוע טוב, אורנה.