לצערי המל"ל מגדיר את נכותה באופן שהילדה התרגלה

  • קצבה לילדה נכה
    סופי | 11/09/2008 10:11

    הבת שלי נולדה עם נכות ברגלה - רגל קצרה ללא שוק - הגשנו תביעה לקבלת קצבה ונדחתה . האם הילדה זקאית לקבל קצבה כלשהיא מהביטוח לאומי למשל לסיוע ע"יעוזרות, מכשירים רפואיים, קצבה קבועה וכו' ?? תודה

    • לצערי המל"ל מגדיר את נכותה באופן שהילדה התרגלה
      חיים רייזלר | 11/09/2008 11:01

      למצבה כמה עצוב הדבר ואני יכול להבין את כעסך על עצם הדחייה ולכן אדריך אותך כיצד לפעול,ראשית עליכם לפנות לרופא אורטופד משקם שנמצא באחד מבתי החולים בארץ באם תצייני את האזור אדאג להפנות אותך,ומאותו רופא אתם יכולים לקבל חוות דעת על נכות בתך ומגבלותיה עם הצעה לאחוזי נכות במידה ולפי דעתו אכן היא זכאית, ואת חוות הדעת הזאת תצרפו לבקשה לבדיקה מחדש של בתכם,ובנוסף בהתאם למגבלותיה הוא יפנה אותכם לפתוח תיק במשרד הבריאות שיזכה אותה במכשירי שיקום בהתאם לצרכיה. אני מקווה שהבנת את הסברי.

    • תגישו קצבה בניידות
      גלי | 11/09/2008 12:20

      ותוכלו נוסף לקצבת ניידות, גם לקבל הנחה במיסים ברכישת רכב חדש

    • לגבי מכשור רפואי
      גלי | 11/09/2008 17:23

      תשאלו בקופה, בד"כ אם מביאים הפנייה מרופא + קבלה אז מקבלים החזר של 80% מעלות המכשור

    • קצבה לילד נכה
      גלי | 11/09/2008 23:33

      ביטוח לאומי בודק ילדים על פי קריטריונים קשוחים ורק ילדים מאוד מתקשים מתקבלים על פי סעיף של עזרה לזולת לכל פעולות היום או ילד שזקוק להשגחה מתמדת. אולי אם תביאו מכתב מאורטופד מומחה, כמו שחיים הציע, זה יכול לעזור להוכיח את הצורך בעזרה לזולת או בהשגחה מתמדת.. מצרפת מהאתר של המל"ל רשימה של כל הקריטריונים לגימלת ילד נכה. אולי קריטריון אחר יוכל להתאים לכם: ילד נכה - מי זכאי ילד בן 91 ימים עד 3 שנים, הסובל מעיכוב התפתחותי חמור. ילד בן 91 ימים עד 18 שנים, הזקוק להשגחה מתמדת. ילד בן 3 עד 18 שנים, התלוי בעזרת הזולת הרבה יותר מבני גילו. ילד שיש לו ליקוי מיוחד: ליקוי שמיעה מיום הלידה עד 18 שנים, תסמונת דאון מיום הלידה עד 18 שנים, ליקוי ראייה מגיל 91 ימים עד 18 שנים, אוטיזם ודומיהם מגיל 91 ימים עד 18 שנים. ילד בן 91 ימים עד 18 שנים, הזקוק לטיפול רפואי מיוחד ילד בן 91 ימים עד 3 שנים, הסובל מעיכוב התפתחותי חמור הוא אינו מבצע את רוב הפעולות ותנועות הראש, הגפיים והגו שבני גילו מסוגלים לבצע אותן. ילד בן 91 ימים עד 18 שנים, הזקוק להשגחה מתמדת קיים סיכון ברור ומיידי לחייו, ויש צורך בפעילות צמודה מתמדת של מי שמשגיח עליו, למניעת סיכון לו או לסובבים אותו. ילד בן 3 עד 18 שנים, התלוי בעזרת הזולת הרבה יותר מבני גילו הוא זקוק לעזרה בביצוע פעולות היום-יום, הרבה יותר מן הרגיל אצל בני גילו. פעולות היום-יום הן: לבישה, אכילה, רחצה, ניידות בתוך הבית ושליטה על ההפרשות. כמו כן ייבדק הצורך בנוכחות קבועה של הזולת כתוצאה מליקוי של הילד, ממחלה, או מהבנה לקויה של הילד בדבר גורמי סיכון מיידי. ילד שיש לו ליקוי מיוחד בקבוצה זו נכללים הילדים עם הליקויים הבאים: ירידה בשמיעה (מהלידה ועד גיל 18) ירידה בשמיעה של לפחות 45 דציבלים בתדירויות הדיבור בכל אחת מהאוזניים, ללא תיקון ירידה בראייה (מ–91 ימים עד גיל 18) חדות ראייה פחותה מ-3/60 בכל אחת מהעיניים או שדה ראייה של פחות מ-20 מעלות בכל אחת משתי העיניים, והכל עם תיקון . פסיכוזה, אוטיזם או דומיהם (מ-91 ימים עד גיל 18) תסמונת דאון (מהלידה עד גיל 18) ילד בן 91 ימים עד 18 שנים, הזקוק לטיפול רפואי מיוחד – ילד שמקבל טיפולים רפואיים בשל מחלה כרונית קשה, בתדירות שנקבעה בתקנות. רשימת הטיפולים ותדירותם: 1. ילד הזקוק פעם בחודש לפחות, לעירוי של אחד מאלה: דם, מוצרי דם, תחליפי דם, תכשירים נוגדי זיהום. 2. ילד המקבל טיפול קבוע בדיאליזה או הזקוק באופן קבוע (פעמיים ביום לפחות) לצינתור שלפוחית השתן. 3. ילד המקבל טיפול אימונוסופרסיבי קבוע יומיומי לאחר השתלת איבר או מח עצם, והכל לתקופה שלא תעלה על שנה ממועד ההשתלה. 4. ילד הזקוק פעם בחודש לפחות לעירוי של תכשירים ציטוטוקסיים או המקבל טיפול בקרינה מייננת לפני או אחרי כריתה כירורגית של גידול ממאיר, והכל במשך כל תקופת הטיפול כאמור, ובחצי השנה שלאחריה, וכן בתקופה שבה סובל הילד ממחלה משנית קבועה וקשה, שנוצרה מטיפול כאמור. 5. ילד הזקוק להזנה תוך ורידית או להזנה בזונדה טיפתית, או שכל האכלה שלו נמשכת שעה אחת לפחות, והכל בשל ליקוי גופני חמור. 6. ילד המקבל טיפול בחמצן ברוב שעות היממה, או שקיימת טרכאוסטומיה. 7. ילד הזקוק באופן קבוע, במשך חצי שנה לפחות, לשלושה מבין אלה: א. טיפול באינהלציות או במשאפים (פעמיים ביום לפחות). ב. טיפול יומיומי באנטיביוטיקה או בקרדיוטונים או במשתנים או בנוגדי פרכוסים או באימונוסופרסיה. ג. פיזיותרפיה יומיומית, בשל ליקוי גופני, לפי הוראת רופא. ד. מעקב במרפאת מומחים (תת–התמחות מתאימה למחלתו הכרונית של הילד), פעם אחת לפחות, בתקופה האמורה. ה. אשפוז בבית חולים, בשל ליקוי גופני, למעט אשפוז בחדר מיון. לעניין זה, "אשפוז" - אשפוז במשך 30 ימים לפחות בחצי השנה שקדמה להגשת התביעה ובכל חצי השנה שלאחריה. ו. החלפת תחבושות וטיפול מקומי פעמיים ביום לפחות, או שימוש בחליפת לחץ, כאשר השטח הפגוע הוא חמישית משטח הגוף לפחות. ז.השגחה מתמדת. 8. ילד הזקוק לטיפול והשגחה, בשל שבירות עצמות פתולוגית או בשל דלקות כרוניות קשות בעצמות, שבעטיין חל איסור לבצע טיפול פיזיותרפי או טיפול שיקומי אחר. 9. ילד אשר על פי הוראת רופא, זקוק לבדיקות דם שלא ניתן לבצען בבית, בתכיפות של פעם בשבוע במשך חצי שנה לפחות. 10. ילד אשר מנהל השירותים הרפואיים במוסד או רופא ילדים בכיר, שהמנהל האמור מינהו לעניין זה, קבע כי הוא זקוק לטיפול מיוחד, בשל מחלה או תסמונת נדירות וקשות (מקרה 1 ל- 100,000), במידה המטילה עומס כבד ביותר.