עמדת אתר הביטוח הלאומי - משקפת את עמדת הביטוח הלאומי.

  • שמירת הריון וחו"ל- לכבוד זאב גיא עו"ד
    אודליה | 05/09/2008 10:23

    מצטערת אם לא הייתי ברורה.. אני צריכה בבקשה את הנוסח(הלא ממש ישן) הקודם ל.. http://www.btl.gov.il/NR/exeres/01A30B2D-26C3-4098-BE3D-1B1BB7221BCC.htm למי שיוצאת לחו"ל - אישה בשמירת היריון אינה זכאית לגמלה מרגע יציאתה לחו"ל ואילך. בקודם היה כתוב.."תשלל הגמלה על הימים בהם שהתה האשה בחו"ל"..

    • עמדת אתר הביטוח הלאומי - משקפת את עמדת הביטוח הלאומי.
      זאב גיא עו"ד | 05/09/2008 11:03

      אודליה שלום אני מניח שאת מדברת על סעיף 7 בפסקה. אבל האמור שם אינו החוק בעצמו, אלא עמדת הביטוח הלאומי ביחס לחוק, והיא לא בהכרח הפרשנות הנכונה לחוק. יחד עם זאת יכול להיות שביטוח הלאומי מסתמך על פסיקה בענין, פסיקה שאני לא ראיתי. בדקתי בפסיקה ולא מצאתי פס"ד שעוסק בשאלה של זכאות לגמלת שמירת שמירת היריון בזמן שהות בחו"ל. אני אנסה לבדוק פסיקה במקומות נוספים ולחזור אליך. יתכן גם שהדבר נובע מפרשנות אחרת של החוק וזו הפרשנות הנכונה. בהעדר הוראה בחוק או פס"ד, (אם יש - אז הסתיים הויכוח בשאלה) דווקא ההיגיון אומר ששלילה גורפת אינה מוצדקת, ושאולי כן ראוי לשלם גמלה במצבים מסויימים בחו"ל. אני מעלה למשל דוגמא לפיה רופא ישראלי מוסמך קבע שהמבוטחת זקוקה לשמירת היריון עם טיפול מיוחד שאותו יכולה לקבל רק בבית חולים מסויים בחו"ל. והמבוטחת חייבת לנסוע לחו"ל ע"מ להציל את ההיריון והעובר. הרי זה מקרה שיכול לקרות. האם תהיה המבוטחת תהיה זכאית לגמלה במקרה כזה? בהעדר פס"ד מנחה ויתכן ויש כאן מחלוקת לגיטימית בין המבוטחות לביטוח הלאומי. יכול גם להיות שזו עמדת הביטוח הלאומי, המבוטחות קיבלו עמדה זו ואף אחת מעולם לא ערערה בבית הדין על הדחיה, וכך זה נשאר. לעניין טיול בחו"ל? לטעמי נסיעה לחו"ל אכן מעמידה בספק אם עומדים בתנאי הזכאות. כאן השאלה מועברת לחיים ולאורנה: האם ידוע לכם מהיכן נובעת הקביעה הגורפת באתר ששהות בחו"ל שוללת את הגמלה. בברכה ובריאות שלמה עו"ד (יועץ מס) זאב גיא האם תהיה זכאית