קביעת אחוזי נכות

  • אחוזי נכות
    לילי | 02/09/2008 11:09

    האם יש לקחת בחשבון את קיום הקרע ברצועה הצולבת הקדמית לצורך קביעת דרגת הנכות?עברתי ניתוח לשחזור רצועה שממש לא הצליח ונותרתי עם בעיית יציבות קשה.אין בכוונתי לעבור כרגע ניתוח נוסף,וגם אם כן:האם יש לקרע והשחזור בפני עצמו שיקול בקביעת אחוזי הנכות(שהרי הברך לעולם לא תחזור להיות כפי שהייתה)או שרק התוצאה הסופית של הניתוח היא הקובעת?

    • קביעת אחוזי נכות
      אורנה | 02/09/2008 23:17

      התנאים לקבלת קצבה הם למי שנקבעו בוועדה הרפואית 60% נכות,או 40% נכות כאשר אחת הנכויות עומדת על 25% ואי כושר עב' של 50% לפחות. בתביעה להכרה בנכות,יש לרשום את כל הבעיות הרפואיות מהם סובלים, מגובים במסמכים רפואיים,מאחר וכל סעיף מגדיל את אחוזי הנכות והחישוב המשוקלל כדי להגיע למינימום הדרוש. כל עוד לא נקבע מצב סופי לבעיה בברך,תקבע נכות זמנית. מעבירה אלייך קישורים בנושא הנכות, מומלץ לקרא ולעיין לפני הגשת התביעה,כולל עיון בטופס התביעה עצמו הנמצא באופן הגשת התביעה. במספר סניפים של הביטוח הלאומי מזמנים את התובעים,לפגישת הכנה לקראת הוועדות הרפואיות והדרכה למילוי נכון של התביעה, כמו גם נשלח הביתה דיסק עם הדרכה להכנה לוועדה. קיראי גם נכות - בדיקה על ידי ועדה רפואית תרגישי טוב ובהצלחה.

      • אחוזי נכות-המשך
        לילי | 03/09/2008 09:48

        תודה אורנה על תשובתך,אך כנראה שאלתי לא הובנה מספיק טוב,מצב הברך הוא סופי,חוסר יציבות קשה. עברתי ניתוח שלא הצליח,האם עצם הקרע ושחזור הרצועה מספיקים לקביעת נכות קבועה?,או שיכולים למשוך אותי עוד ועוד עם הנכות הזמנית,עד שאחליט אולי לעבור ניתוח נוסף שמי יודע אם הוא יצליח?ומה אם אני לא מעוניין לעבור ניתוח נוסף?

        • נכות כללית
          אורנה | 03/09/2008 15:35

          שלום לילי, אין לנו כאן סמכות רפואית היכולה לענות על שאלתך. מצאתי לנכון להרחיב בנושא שאלתך,שכן איני יודעת כמה אחוזים יכולים להקבע על הפגיעה ברגל ואם הם יהיו מספיקים כדי לקבל הכרה בנכות ע"י הביטוח הלאומי לצורך קבלת קצבה. כפי שרשמתי לך,רופאים בוועדה הרפואית יכולים לקבוע אחוזי נכות,זמניים בד"כ כל עוד המצב לא מתיצב בגיבוי מסמכים רפואיים/חוות דעת רפואית. לדעתי,אינך חייבת לעבור כל ניתוח אם אינך רוצה בכך, וזה לא אמור להפריע בקבלת החלטה רפואית נכון למצבך. תדרשי אחת לשנה/שנתיים להתיצב שוב בפני וועדה רפואית, לבדיקת מצב בריאותך העדכני כדי לבדוק המשך תשלום הקצבה, דהיינו בדיקת אחוזי הנכות ואי כושר העב' נכון למועד הבדיקה רפואית. להשכלה כללית תוכלי לעיין ב- תקנות נכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות) http://www.center4all.com/BuildaGate4/portals/disable/imagesP/sub62/625369043.pps תרגישי טוב ובהצלחה.