יש ויש...

  • הרופאים בוועדות ערר
    אהרון | 02/09/2008 07:14

    האם הרופאים היושבים בוועדות ערר של הביטוח הלאומי נכות כללית הם עובדים שכירים של הביטוח הלאומי או רופאים חיצוניים והם נייטרלים בשיקוליהם בהחלטות?מעניין לדעת פשוט האם הם מנסים בכל האמצעים לא לתת לך נכות אפילו במידה ומגיע לך?מה התייחסותם לחוות דעת רציניות רפואיות משפטיות שנתנו ע"ירופאים ב בכירים האם הם פוסלים אותם בדרך כלל?

    • יש ויש...
      גלי | 02/09/2008 19:10

      אחרי מספר ועדות ערר אני יכולה לומר שזה מאוד תלוי, יש וועדות שמתעלמות מהמסמכים ואז אין ברירה אלא לפנות לבית הדין לעבודה, ויש ועדות שהרופאים לא מתעלמים ומאשרים את הערר.

      • שוב לגלי..........
        רוני | 03/09/2008 13:35

        גלי כדאי בוועדה להאיר את תשומת ליבם לגבי חוות הדעת?

    • זה לא יש ויש. לטעמי זו בעיה חמורה שלא נותנים לה פתרון
      זאב גיא עו"ד | 02/09/2008 22:04

      אהרן שלום לטעמי מדובר בבעיה אתית מאד חמורה כאשר רופאי הוועדות לכאורה אינם רופאי הביטוח הלאומי אבל בפועל הם תלויים בשכרם בביטוח הלאומי. גם אם הרופאים אובייקטיביים לחלוטין, הדבר חמור אפילו רק למראית עין. הבעיה עם הרופאים היא לא רק בוועדות הרפואיות. יש גם בעיה עם המומחים הרפואיים מטעם בית הדין. גם שם יש בעיה באופן מינוי המומחים. עד היום נקבעו כללים לגבי רופאים ומומחים במספר פסקי דין וגם ע"י נשיא ביה"ד הארצי לעבודה השופט אדלר שכתב מאמר בנושא זה ונוהגים עפ"י הכללים שנקבעו במאמר. לדעתי יש להוציא את הוועדות הרפואיות מידי הביטוח הלאומי ולהעבירן למשרד הבריאות. תשלום הקצבאות לא מהתקציב של משרד הבריאות ולכן במצב הזה הרופאים לא יהיו כפופים אפילו לא למראית עין לביטוח הלאומי וינהגו עפ"י אמות מידה מיקצועיות שלא תלויות בעובדה שמזכיר הוועדה מטעם הביטוח הלאומי יושב בוועדה. כאמור הכל למראית עין. בפועל הכל כשר. עד שיוציאו את הוועדות מהביטוח הלאומי - לצערי זה מה יש! אגב - לקח מאד חשוב ממצב הרופאים בוועדות: למרות שזה נראה מאד פשוט, לא רצוי להגיש תביעה לביטוח לאומי ובוודאי שלא ללכת לוועדות רפואיות ללא יעוץ וייצוג משפטי. בברכה עו"ד (יועץ מס) זאב גיא

      • אתה צודק
        גלי | 02/09/2008 22:29

        הגיע הזמן להוציא את הוועדות הרפואיות מהביטוח הלאומי. ולראייה, בניידות, הוועדות הרפואיות מתקיימות במשרד הבריאות ושם המצב הרבה יותר טוב מנכות כללית,וכמעט ואין תלונות על יחס הרופאים או על זה שהוועדה העלמתה במכוון ממסמכים רפואיים שהגישו לה. כרגע, צריך בעיקר להתפלל שישבו בוועדה הרפואית של ביטוח לאומי, רופאים גם עם מצפון. ואם לא אז לא להתבייש ולגשת לבית הדין לעבודה שיכריח אותם לנהוג על פי דין.

        • לגלי
          רוני | 03/09/2008 00:55

          גלי אז מה את חושבת שהם יכולים לפסול חוות דעת רפואיות של מומחים מאוד גדולים בתחום ?

          • זה לא שהם פוסלים
            גלי | 03/09/2008 13:16

            הם פשוט מתעלמים באלגנטיות....כלומר הם לא כותבים כלום על חוות הדעת שקיבלו, כאילו שהיא לא קיימת בכלל, ובעצם מקבלים החלטה מבלי להתחשב בה. שוב, יש וועדות שכן מתחשבות בחוות דעת, הכול תלוי ברופאים שיושבים שם. במידה והם מתעלמים וזו חוות דעת חשובה, פונים לבית הדין לעבודה למחוז שאתה שייך אליו, וכותבים בכתב התביעה שהם לא התחייסו לחוות הדעת. השופט יכול לחייב אותם להתייחס ולנמק.

            • לגלי.......
              רוני | 03/09/2008 14:59

              גלי כדאי בוועדה להאיר את תשומת ליבם לגבי חוות הדעת?

              • כדאי לכתוב מכתב
                גלי | 03/09/2008 22:14

                מודפס שבו אתה מבקש להתייחס לחוות הדעת . גם אם תתן מכתב מודפס הם עדיין יכולים להתעלם...תשמור העתק מהמכתב כדי שאם תצטרך לפנות לבית הדין לעבודה יהיה לך העתק מהמכתב ומחוות הדעת שנתת לוועדה.

                • גלי צריך עזרה בכתיבת המכתב
                  רוני | 04/09/2008 11:52

                  גלי רציתי לבקש ממך עזרה בניסוח המכתב אינני טוב בזה אודה לך מאוד על עזרתך

                  • דוגמא למכתב
                    גלי | 04/09/2008 14:37

                    לועדת ערר שלום, תאריך ______ אני סובל מ_________ מתאריך________ הגשתי בקשה לנכות כללית בתאריך _____________ קיבלתי תשובה בתאריך______ גובה אחוזי נכות שנקבעו לי______ והם תקפים מתאריך__________ אני מערער על ______________ מבקש להתחשב בחוות דעת של א. רופא בשם ________ תחום התמחות ___מתאריך __________ ב. רופא בשם________תחום התמחות____מתאריך_______ חתימה

                    • גלי תודה על הנחישות והעזרה
                      רוני | 04/09/2008 14:47

                      תודה על הנחישות והעזרה