זכויותיהם של מקבלי קצבת נכות מעבודה

  • האם זכיותיו של נכה ת.עבודה מופלות לרעה מנכות כללי
    רחל | 02/09/2008 00:13

    שלום בני נכה ת.עבודה 92% רפואי ועוד תוספת שאינני יודעת את שמה וכך יש לו 100% לצמיתות מ-1994 בכל השנים האלה קיבל הנחה בשעור 40% בכל מקום שגר ב-5 שנים גר באותה העיר וקיבל הנחה, בחשבון ארנונה האחרון לא נתנה לו ההנחה כשאשתו הלכה לברר בעירה נאמר לה שלא מגיע לו הנחה ושהם טעו אומנם לא יחייבו אותו בטעותם אך לא יקבל יותר את ההנחה האם משנה איזה סוג נכות יש לאדם ? הרי מי שנכה, הוא נכה, ולא משנה אם הוא נכה ת.עבודה, נכה בנכות כללית, נכה צה"ל, או נכה לצורכי מס הכנסה שגם נתקבל בוועדות של הביטוח הלאומי ן האם נכון שנלקחה לו ההנחה ואצל מי ניתן לערער. אוה על תשובתכם.

    • זכויותיהם של מקבלי קצבת נכות מעבודה
      אורנה | 02/09/2008 20:45

      רשויות מקומיות נכה עבודה בעל דרגת נכות בשיעור 90% לפחות, עשוי להיות זכאי להנחה במסי ארנונה. את הבקשה להנחה יש להגיש ליחידת הגבייה ברשות המקומית. רא בקישור מטה. צריך לקבל הסבר מהרשות המקומית לסיבה שאינם נותנים את ההנחה,שעל פי חוק מגיע לו. ידוע,שכל רשות מקומית פועלת אחרת לגבי גובה ההנחה הניתנת. בברכה, אורנה.

    • מפתיע - אבל נכה עבודה כנראה שאינו זכאי להנחה
      זאב גיא עו"ד | 02/09/2008 21:39

      ההנחה בארנונה ניתנת עפ"י חוק שמתקבל כל שנה ברשויות המקומיות השונות והוא נקרא "צו המיסים לעיריית ..." הרשות המקומית רשאית לתת הנחות אך ורק בהתאם לצו המיסים. בבדיקה שעשיתי לאחרונה בצווי מיסים בכמה רשויות הסתבר (ואפילו הרשויות וגובי הארנונה בעירייה לא יודעים מה כתוב שם) כי לגבי הנחה בארנונה יהיה זכאי מי שמוגדר כנכה לפי סעיף 127לו' לחוק ביטוח לאומי. סעיף 127 לו בחוק הישן הוא סעיף 200א בחוק הביטוח משנת 1995. סעיף 200א הוא הסעיף שמדבר על גמלה לנכות כללית ולא נכות מעבודה. כלומר רק מי שהוא נכה בנכות כללית יהיה זכאי להנחה עפ"י צו המיסים. כפי שכתבתי למעלה, רוב הרשויות בכלל לא שמו לב לחוק של עצמן, ונתנו הנחה לכל מי שהביא אישור מביטוח לאומי על נכות בין אם נכות מעבודה או נכות כללית. כנראה שבזמן האחרון שמו לב לחוק בכמה רשויות (רמת גן למשל) והם החלו לבטל הנחות לנכי עבודה. הם אומרים לנכי העבודה: תגידו תודה שלא דורשים חזרה את ההנחה שנתנו לכם כל השנים בניגוד לחוק. (אגב - הן אינן יכולות לדרוש מיסים חזרה) אני מניח שאט אט העניין יתפשט בין הרשויות וכולם יבטלו את ההנחה לנכי עבודה. בדרך כלל אני משתדל להתייחס לנושאים השונים לא רק בהיבט הטכני, אלא גם מה ראוי שייעשה או מה ההגיון שמאחורי החוק. במקרה הזה יש היגיון. נכה כללי מקבל קצבה מינימלית שלא מספיקה לו למחיה אלא מאפשרת לכל היותר "לא למות". במקרה כזה יש לעזור לו להתקיים ע"י הנחה בארנונה. לא כך המצב אצל נכה עבודה. הגמלה במקרה זה באה במקום ההשתכרות, היא נגזרת ממשכורתו של נכה העבודה והיא יכולה להגיע לגמלה של עד כ 18000 אלף ש"ח לחודש. האם במקרה כזה מגיעה הנחה? לא בהכרח. אז זה נכון שאני בעד לשלם מיסים כמה שפחות, אבל רק במסגרת החוק. יחד עם זאת יש דרך להשפיע ולשנות את החוק. מדובר בחוק מאד ישן. כל אחד מנכי העבודה יכול לפנות אישית לחבר כנסת וצריך להפנות הרבה פניות לחברי הכנסת שידונו בשינוי החוק גם לטובת נכי העבודה. בברכה עו"ד (יועץ מס) זאב גיא

      • שלום לעו"ד זאב גיא
        אורנה | 02/09/2008 21:54

        אני מבינה לפי תשובתך,שיש אי התאמה בין הרשום באתר ביטוח לאומי לבין החוק והפעלתו ברשויות המקומיות. ברשותך,אוכל להשתמש בתשובתך,לפניה למפעילי האתר ביטוח הלאומי לתיקון והתאמת הנתונים לחוק? בברכה, אורנה.

        • אכן כן. כנראה שיש אי התאמה.
          עו"ד יועץ מס זאב גיא | 02/09/2008 22:26

          אורנה שלום א. זו הזדמנות ראשונה להגיד לך שאני מאד נהנה לקרוא את התשובות שלך ושל חיים. הן פרקטיות, ענייניות ומעשיות. ב. גם אני גיליתי את זה רק לאחרונה. יחד עם זאת, לא בדקתי את העניין בכל הרשויות. וצריך לבדוק האם נוסח צו המיסים הוא סטנדרטי, ובכל הרשויות מופיע בצו הגדרת הנכה לפי 127 לו. לדוגמא בצו המיסים של מועצה איזורת אפעל לפני פירוקה, לא הייתה כלל הנחה לנכים: לא נכות כללית ולא מעבודה. (ולכן טוב שהמועצה פורקה...) ולכן העניין לא היה רלוונטי כלל. יתכן שיש רשויות שהשמיטו את הנוסח "נכה כהגדרתו בסעיך 127לו לחוק הביטוח הלאומי" ואז נכה עבודה גם הוא זכאי להנחה. לא בדקתי את העניין עד הסוף. אז הכל כפוף לבדיקה נוספת ברשויות הנוספות. בברכה עו"ד (יועץ מס) זאב גיא

          • תודה רבה.
            אורנה | 03/09/2008 00:11

            המשך דרך המערכת, נשלחה הודעה. בברכה, אורנה.

            • האם זכיותיו של נכה ת.עבודה מופלות לרעה מנכות  לת
              רחל | 03/09/2008 11:48

              • התבלבתי מהתשובותהאם זכיותיו של נכה ת.עבודה מופלות
                רחל | 03/09/2008 11:57

                התבלבתי מהתשובות האם מישהוא יכול לעזור ולפרט מה עלינו לעשות בני מיומיים לפני יום הולדתו ה-24 בשנת 1994 נפגע בת.עבודה ומאז לא עובד. כל השנים קיבל הנחה וכאשר חידש חוזה שכירות ביוני הפסיקו לא את ההנחה תודה רחל

                • לצערי כנראה שכן.  לת
                  זאב גיא עו"ד | 04/09/2008 21:25