אבטלה - תביעה חוזרת לדמי אבטלה

  • דמי אבטלה אחרי לידה
    ורד | 01/09/2008 17:35

    שלום רב בתחילת שנה 1.1.08 חתמתי בלשכה במשך חודש ומאז אני עובדת במהלך עבודתי נכנסתי להריון מועד הלידה המשוער הוא תחילת נובמבר , אחרי הלידה אין בכוונתי לחזור לעבודה ולפי בדיקה שערכתי אני זכאית לדמי אבטלה בתנאי שלא עברה שנה מהיום הראשון שחתמתי . דמי לידה מירביים הם בעד 14 שבועות , כלומר חופשת הלידה שלי "תגלוש"לשנת 2009 . האם אהיה עדיין זכאית לדמי אבטלה מה קורה במצב כזה ? תודה

    • אבטלה - תביעה חוזרת לדמי אבטלה
      אורנה | 02/09/2008 21:16

      על פי הנתונים שרשמת,תהיי זכאית ל- אבטלה - תביעה חוזרת לדמי אבטלה בתנאי שצברת שוב תקופת עבודה של 360 ימי עב' למי שעבד בשכר חודשי,או 300 ימים למי שעבד בשכר יומי. תקופת הזכאות מתחילה לאחר 12 חודשים מיום ההרשמה הראשון. תשומת לבך לשני דברים: לאחר סיום חופשת הלידה והעברת הודעתך למעסיקך על הפסקת עבודתך,עלייך להרשם פעם אחת בלבד בשירות התעסוקה כדי לשמור על תקופת האכשרה הנדרשת לדמי אבטלה ואת חוזרת להרשמה באופן שוטף לאחר 90 ימים,או במהלך השנה כאשר יהיה לך סידור לתינוק שייוולד בשעה טובה(לשים לב שאת חוזרת כאשר מיום ההרשמה בפעם זו,את תספיקי לנצל את הימים העומדים לזכותך על פי הקישור). בדמי אבטלה חוזרים תהיי זכאית ל-85% מדמי האבטלה ו-80% מהימים המגיעים לך על פי גילך,מאחר ומדובר בדמי אבטלה חוזרים במהלך 4 שנים.(ראי קישורים מטה) תשומת לבך לגילאים לפני/אחרי גיל 28. תרגישי טוב ובהצלחה.

    • בנוסף...
      אורנה | 02/09/2008 21:20

      במניין הימים לתקופת אכשרה יילקחו בחשבון גם הימים הבאים: - ימים שבעדם שולמו דמי לידה. - שני חודשי החל"ת הראשונים בהם חייב המעסיק בתשלום דמי ביטוח בעד העובד. בברכה, אורנה.