ברור שעליך לציין את תאריך היציאה לשמירת הריון

  • תביעה לדמי לידה
    קארין | 25/08/2008 15:19

    צהריים טובים, בתאריך 19.8.08 ילדתי,הייתי בשמירה הריון מ-18/6/08 בטופס התביעה לדמי לידה ישנו סעיף למילוי "תאריך הפסקת העבודה" - האם עלי לציין את תאריך היציאה לשמירת הריון? האם עלי לצרף לתביעה את הטופס הרפואי בגין השמירה לעניין שינוי בשכר? האם האישור מקורי של ביה"ח הוא אישור הלידה(שקיבלתי בעת הרישום למענק לידה)? תודה רבה על המענה , יום טוב.

    • ברור שעליך לציין את תאריך היציאה לשמירת הריון
      חיים רייזלר | 25/08/2008 16:01

      והאישור המקורי על הילדה הוא האישור,ויתכן ואת זכאית להפרשים ראי הסבר מפורט: תביעה לתשלום הפרשים לדמי לידה, שמירת היריון ודמי אימוץ עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. מי זכאית? מי שבתוך 12 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה. גם אב שיצא לחופשת לידה זכאי לתשלום ההפרשים לקצבה. כיצד בודקים את הזכאות? כדי שנבדוק את זכאותך להפרשים, שלחי אל מחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם. את הבקשה ניתן לשלוח בדואר או באמצעות תיבת השירות מחוץ לסניף. וכן יתכן שאת זכאית : להשלמת שכר לצורך חישוב דמי הלידה א.יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה. ב.יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה. ובכלל כדי שעייני בקישור דמי לידה בכדי ללמוד על זכויותיך: http://www.btl.gov.il/NR/exeres/C6D9D7BA-2CD3-4F10-8318-694842F0D03E.htm?&sFather=y ושיהיה במזל טוב.